Provincie Noord-Brabant




Brochure 'Buitengebied in ontwikkeling'

Wat wil Brabant met het buitengebied? Hoe kunnen zorgen dat het platteland leefbaar blijft en op welke plekken ontstaan er kansen voor landbouw en economie? De beleidsnota en brochure 'Buitengebied in ontwikkeling' geeft de antwoorden.

In het kader van de revitalisering van het landelijk gebied wil de provincie ruimte bieden aan nieuwe ontwikkelingen. Dat gebeurt in het belang van een gezonde sociaal economische plattelandsontwikkeling en als bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied. Het streven naar een mooi en leefbaar Brabants platteland staat daarbij voorop.
Daarom hebben GS op 20 juli 2004 de beleidsnota 'buitengebied in ontwikkeling' vastgesteld. Deze nota biedt mogelijkheden voor de bebouwingsconcentraties (kernrandzones, bebouwingsclusters en linten) en geeft verruimde mogelijkheden voor het hergebruik van voormalige agrarische bedrijfslocaties in het buitengebied. Ook gaat de nota in op paardenhouderijen, nevenfuncties bij agrarische bedrijven en verbrede landbouw.
Naast deze nota is een brochure gemaakt die gezien kan worden als inspiratiebron. De brochure én de beleidsnota staan op de website van de provincie Noord-Brabant (www.brabant.nl) en zijn tevens te bestellen bij het servicecentrum van de provincie: 2525@brabant.nl of 073 6812525.