Gemeente Son en Breugel


Aan alle houders van een rijbewijs C, D, CE en DE

Er zijn een aantal belangrijke wetswijzigingen die betrekking hebben op de afgifte van bepaalde rijbewijs categorieën. Het is met name van belang voor chauffeurs van vrachtwagens en bussen.

Het betreft met name chauffeurs van vrachtwagens en bussen. Als u houder bent van een rijbewijs C, D, CE of DE is het van belang dat u kennis neemt van de volgende wetswijzigingen.

Per 1 oktober 2004

Per 1 oktober 2004 is de minimumleeftijd voor de afgifte van het rijbewijs D verhoogd van 18 naar 21 jaar. Dit houdt in dat gemeenten slechts een rijbewijs D mogen afgeven aan een aanvrager die de leeftijd van 21 jaar heeft bereikt.Per 1 januari 2005Houders van rijbewijzen C, D, CE en DE, moeten bij iedere vernieuwing van hun rijbewijs een verklaring van geschiktheid overleggen. Hiervoor moet u een medische keuring ondergaan. Het medisch onderzoek moet worden verricht door een door het CBR aangewezen arts. Voorheen was de verplichting van de keuring alleen maar bij de eerste aanvraag of bij het bereiken van de 70-jarige leeftijd. Voor houders van een rijbewijs met genoemde categorieën geldt de keuring voortaan bij elke vernieuwing. De procedure van de vernieuwing van een rijbewijs C, D, CE en DE zal door deze wetswijziging meer tijd gaan kosten.

Wij adviseren dan ook twee maanden voor het verlopen van uw rijbewijs de vernieuwingsprocedure te starten.

Formulieren hiervoor kunt u krijgen bij de afdeling Dienstverlening Publiek in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, tijdens openingstijden. U moet uw rijbewijs meebrengen. Aan de "Eigen Verklaring" en het vernieuwen van het rijbewijs zijn kosten verbonden.Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met onze afdeling Dienstverlening Publiek, telefoon 491 491.