Stad Utrecht, 11.15 uur

Utrecht 18-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zijn auto op de Jutphaseweg door het rode verkeerslicht rijden. Vervolgens negeerde de man nog twee rode verkeerslichten op de Vondellaan. Nadat de 34-jarige bestuurder uit IJsselstein tot twee maal toe een stopteken had genegeerd, zette hij zijn voertuig op de Bleekstraat aan de kant.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 710 ug/l uit. De man die in eerste instantie nog een valse naam op gaf kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijontzegging van acht uur naar huis gestuurd. De auto bleek ook niet APK gekeurd.

Zware mishandeling

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Korte Smeestraat een zware mishandeling plaats waarbij een man gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 16.50 uur een melding dat er gevochten werd in de Korte Smeestraat. Ter plaatse bleek dat een man zwaar was mishandeld. Het 34-jarige slachtoffer uit Utrecht fietste door de Smeestraat toen er plotseling een lege fles over hem heen gegooid werd. De man schrok hiervan en vroeg aan de man - 27-jaar uit Den Dolder, waarom hij de fles gegooid had.

De verdachte liep direct op het slachtoffer af en begon hem te slaan en schoppen. Hij ging hier zelfs mee door toen het slachtoffer op de grond lag en zijn bewustzijn verloor. Omstanders konden uiteindelijk nadat ook zij klappen hadden gehad - de man onder controle krijgen en overdragen aan de politie. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer werd voor zijn verwondingen naar een huisarts gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Paranadreef vond zondagavond een aanrijding tussen een scooter en een auto plaats. Hierbij raakten twee personen gewond.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht reed omstreeks 20.55uur met zijn scooter over het fietspad langs het Mesos ziekenhuis Overvecht. Ter hoogte van de uit -en inrit kwam een automobilist aanrijden die de scooterbestuurder met zijn 15-jarige passagier over het hoofd zag. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 16-jarige jongen ernstig beenletsel opliep en naar het Ouderijn ziekenhuis werd gebracht. De 15-jarige passagier uit Utrecht werd met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.