Lekstroom, 11.15 uur

Utrecht 18-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Dief aangehouden

NIEUWEGEIN- Op zondagavond werd een verdachte aangehouden na een inbraak. Omstreeks 20.40 uur zag een getuige een vonkenregen bij een bouwterrein gelegen aan de Parallelweg. Hij waarschuwde de politie en deze ging op onderzoek uit. Op het terrein troffen de agenten een opengebroken container aan. In de omgeving werd een auto van de vermoedelijke verdachte aangetroffen. De agenten hielden de omgeving gedurende een uur in de gaten en op een gegeven moment zagen ze dat de 31-jarige verdachte uit Tiel wegreed. De man werd aangehouden en in zijn auto lag een aggregaat die afkomstig was uit de container.

Wapen aangetroffen

NIEUWEGEIN- Op zondagochtend controleerden agenten van het Korps Landelijk Politiedienst een auto op de rijksweg A 2 ter hoogte van Nieuwegein. Toen de auto stopte renden direct twee inzittenden weg.

Een 17-jarige jongen uit Utrecht kon in de auto worden aangehouden. De twee andere mannen waren uit de auto gevlucht in de richting van de Nevelgaarde. Door een aantal politieautos werd een onderzoek in de omgeving ingesteld. Via getuigen hoorden de agenten dat de verdachten zich mogelijk zouden ophouden in de omgeving van de Nedereindseplas. Met honden en een helikopter werd gezocht. Hier werden de gevluchte mannen niet aangetroffen. Een 18-jarige man uit Utrecht melde zich later bij het politiebureau in Utrecht als een van de inzittende. Hier werd hij aangehouden en ingesloten voor verhoor.