Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 18 oktober 2004

(

Hillegom Aanrijding onder invloed

De politie heeft zondag 17 oktober tegen twee mannen proces-verbaal opgemaakt omdat zij onder invloed betrokken waren bij een aanrijding. Een 26-jarige man uit Nieuw Vennep wilde rond 21.15 uur vanaf de Van den Endelaan linksaf de Hoofdstraat inrijden, toen hij geraakt werd door een 40-jarige man uit Lisse die vanaf de Hoofdstraat rechtdoor de Leidsestraat inreed. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat ze beide gedronken hadden. De man uit Nieuw Vennep had een ademalcoholgehalte van 235 ug/l, de man uit Lisse weigerde mee te werken aan de blaastest. Vervolgens is van hem bloed afgenomen om het alcoholgehalte vast te stellen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Zilk - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde zaterdagmorgen 16 oktober vroeg het rijbewijs in van een 58-jarige automobilist uit De Zilk. De man werd rond 04.25 uur op de Stockweide aangehouden nadat agenten al snel drankgebruik bij hem constateerden. De man kon pas tot stilstand gebracht worden nadat hij vanuit Hillegom was achtervolgd. Daarbij overschreed hij regelmatig de maximumsnelheid en negeerde de stop politie signalen van de politie auto. Bij het uitstappen kon hij bijna niet meer op zijn benen staan. Hij werd aangehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 775 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Noordwijk - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde zaterdagmorgen 16 oktober vroeg het rijbewijs in van een 37-jarige automobilist uit Den Haag. Agenten kregen rond 02.00 uur een melding dat hij onder invloed was weggereden bij een hotel. Op de Herenweg lieten zij hem stoppen en constateerden inderdaad drankgebruik. De ademanalyse gaf als uitslag 880 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Katwijk - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op maandagmorgen 18 oktober vroeg het rijbewijs in van een 24-jarige automobilist uit Katwijk. De man werd op de Wassenaarseweg rond 00.55 uur gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Daarbij viel hij door de mand en werd aangehouden. De ademanalyse gaf als uitslag 735 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.


Katwijk Verkeersongeval

Zondag 17 oktober vond op de Parklaan omstreeks 19.40 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 18-jarige Katwijkse reed in de richting van de Nachtegaallaan en sloeg op de kruising Duinstraat/Duindoornlaan linksaf om de Duinstraat in te rijden. Uit de andere richting kwam een 27-jarige automobilist en plaatsgenoot. Op de kruising ontstond een aanrijding. De Katwijkse en een 18-jarige inzittende werden overgebracht naar het LUMC. De andere bestuurder werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Beide bestuurders moeten nog worden gehoord.


Sassenheim Woninginbraken

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober vond een insluiping plaats in een woning aan de Palfreniersweg. Men kwam de woning binnen via een niet afgesloten achterdeur. Uit de woning werd een DVD-videorecorder weggenomen. Uit de schuur, die eveneens niet afgesloten was, werd een fiets weggenomen. De volgende nacht werd in een andere woning in dezelfde straat ingebroken. De bewoonster nam poolshoogte nadat zij geluiden had gehoord. Bij de achterdeur zag ze een licht van een zaklantaarn. De vrouw is vervolgens schreeuwend naar de deur gelopen waarna de dader het hazenpad nam. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld.

Leiden - Aanrijding
Een 25-jarige automobilist uit Reeuwijk verleende op vrijdag 15 oktober rond 16.45 uur op de kruising Vijf Meilaan met de Sweelincklaan geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit Leiden. Bij de aanrijding die ontstond liep de bromfietser letsel op aan schouder, nek en been. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt nog of de bromfiets niet was opgevoerd.


Leiden - Politie houdt verdachte aan van inbraak in bedrijf

De politie hield op zaterdag 16 oktober rond 18.10 uur onder de 5-Meibrug een 22-jarige man uit Amsterdam aan. De man verborg zich in een bootje voor de naar hem op zoek zijnde agenten maar bleef niet onopgemerkt. De man wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een bedrijf aan de Lammenschansweg. De politie kreeg daar een melding van. Op het moment dat de agenten bij het bedrijf arriveerden rende de verdachte weg naar zijn kort durende schuilplaats. De verdachte is ingesloten. Op dit moment is nog niet bekend of hij kans heeft gezien om iets uit het bedrijf weg te nemen. De politie onderzoekt dit. De politie hield in de omgeving van de Lammenschansweg nog een 2e man aan omdat er sprake zou zijn van twee inbrekers. Deze man voldeed aan het signalement van één van hen. Na een kort onderzoek bleek van geen betrokkenheid van de man en werd hij weer op vrije voeten gesteld.


Leiden - Politie zoekt doorrijder

De politie is op zoek naar de bestuurder van een vrachtwagencombinatie die op vrijdag 15 oktober rond 21.00 uur op de hoek van de Lekstraat met deZaanstraat een geparkeerde auto van een man uit Voorhout beschadigde en een zogeheten Amsterdammertje uit de grond reed.
Getuigen zagen dat de vrachtautocombinatie verschillende malen moest steken om de bocht te kunnen nemen. Daarbij ging het fout en reed hij tegen de geparkeerde auto aan en het Amsterdammertje uit de grond. Vervolgens reed de bestuurder door zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen van dit incident worden verzocht te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844 (lokaal tarief).


Leiden - Politie controleert snelheid

In de avonden van vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober hield de politie op de Willem de Zwijgerlaan een snelheidscontrole. Met behulp van de lasergun werd vastgesteld dat er 23 automobilisten zich niet hielden aan de maximumsnelheid van 50 km/h. Deze bestuurders werden direct staande gehouden en geconfronteerd met hun overtreding. Allen kregen een bekeuring. Van één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd. Zijn maximumsnelheid lag dan ook op 101 km/h. Dit was meteen de hoogste snelheid die gemeten werd.


Leiden Woninginbraken

In het weekend is in vier woningen ingebroken. Op zaterdag 16 oktober vond tussen 15.15 en 20.45 uur een insluiping plaats in een woning aan de Van Hogendorpstraat. Men kon via een niet afgesloten achterdeur de woning binnenkomen. Nadat de woning was doorzocht werd onder andere een geldbedrag, een dvd-speler en video gestolen. Zondag 17 oktober werd tussen 15.00 en 24.00 uur ingebroken in een woning aan de Hooigracht. Door een ruit in te gooien wist men zich toegang tot de woning te verschaffen. Er werd een laptop meegenomen. Uit een woning aan de Witte Rozenstraat werd, na een insluiping, eveneens een laptop meegenomen. De insluiping vond plaats in de nacht van zondag 17 op maandag 18 oktober. In dezelfde nacht nam men uit een woning aan de Burggravenlaan een flatscreen televisie weg. Nadat een ruit was ingeslagen wist men de woning binnen te treden.


Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdag 15 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige Leidenaar. Agenten zagen hem rond 20.15 uur over het industrieterrein rijden langs het spoor bij de Lammenschansweg. Toen de agenten hem wilden staande houden ter controle ging hij ervan door. Na een korte achtervolging stopte hij op de Veilingkade. De blaastest gaf aan dat hij een ademalcoholgehalte van 585 ug/l had. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.


Leiden Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdag 15 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk. Een agent zag hem handheld bellen op het Lammenschansplein. Op de Hartmanstraat liet hij hem stoppen. Toen de agent de man zijn auto liet keren, zag hij dat deze slingerde. Vervolgens heeft hij de man laten blazen. De blaastest wees een ademalcoholgehalte van 795 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l; vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.


Voorschoten autobrand

Op de Wedde in Voorschoten heeft in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober omstreeks 0.45 uur een auto in de brand gestaan. De politie werd gewaarschuwd door een getuige die tijdens het uitlaten van de hond de autobrand opmerkte. Het bleek te gaan om het voertuig van een 61-jarige inwoner uit Voorschoten. De auto is gedeeltelijk uitgebrand. Door de brand liepen ook 2 andere voertuigen en een nabijgelegen woonhuis roet- en brandschade op. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de brand.


Leimuiden Ramkraak

In Leimuiden hebben onbekenden op 17 oktober omstreeks 5.00 uur een ramkraak gepleegd bij een bedrijfspand op het Dorpsplein. Het pand liep hierbij forse schade op. Men vertrok met onbekende buit. De politie stelt een onderzoek in.


Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 16 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 28-jarige Gouwenaar. Een getuige zag hem rond 22.00 uur bijna tegen de vangrail aanrijden op de N11 richting Leiden en waarschuwde de politie. Vervolgens zag de getuige dat hij een lichtmast raakt maar toch verder reed. De politie heeft hem een stopteken gegeven waarop de auto half op de rechterrijbaan, half op de vluchtstrook stopte. Van de man is een bloedproef afgenomen en het rijbewijs ingevorderd.
Terwijl de politie wachtte op een takelwagen om de auto van de verdachte weg te halen, reed een 80-jarige Leidenaar tegen een van de surveillancewagens aan die vervolgens tegen een tweede politieauto aankwam. De politie dirigeerde het verkeer op dat moment naar de linkerrijbaan omdat de rechterrijbaan gedeeltelijk bezet werd door de auto van de verdachte. De politieauto's stonden erbij met waarschuwings- en zwaailichten. De Leidenaar verklaarde dat hij de politieauto's wel had zien staan, maar dacht dat deze op de vluchtstrook stonden. Bij deze aanrijding raakte niemand gewond. De N11 was na de aanrijding ongeveer een half uur afgesloten.


Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 16 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 42-jarige Alphenaar. De politie zag hem rond 17.45 uur rijden en hield hem ter controle staande op de Willem de Zwijgerlaan. Uit de blaastest bleek dat hij ver boven de limiet van 220 ug/l zat, namelijk 765 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.


Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 16 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige man uit Loosdrecht. De politie zag hem rond 00.30 uur op de vluchtstrook bij de Goudse Schouw staan met draaiende motor. Uit de blaastest bleek dat hij ver boven de limiet van 220 ug/l zat, namelijk 710 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.


Moordrecht- Dodelijk ongeval
In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober vond omstreeks middernacht een eenzijdig ongeval plaats op de Rijksweg A20. Een 19 jarige automobilist uit Heukelum is daarbij om het leven gekomen. De man reed vanuit de richting Rotterdam toen hij vermoedelijk door nat wegdek, even voor het Gouwe Aquaduct in een flauwe bocht, met zijn auto in de berm raakte. De auto is vervolgens een aantal keren over de kop geslagen. Passanten zagen de auto op de kop liggen en belden de politie. De ingeseinde agenten troffen de man, reeds overleden, buiten zijn auto aantroffen. De technische verkeersdienst van de politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.


Gouda - Automobilist rijdt onder invloed tegen geopend portier

Een 59-jarige automobilist uit Gouda reed op zaterdag 16 oktober op de Gravin Jacobastraat tegen een geopend portier van een auto aan. Het portier stond open omdat op dat moment de eigenaar van de auto een kind in de autogordels aan het zetten was. De gewaarschuwde politie constateerde drankgebruik bij de man en hield hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag te zien van 745 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Gouda Auto tegen een boom

Op zondag 17 oktober even na 17.30 uur vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 27-jarige automobilist uit Gouda reed over de Nieuwe Gouwe Oostzijde in de richting van het Bolwerk. In de bocht ter hoogte van de Keerkring slipte de auto waarna de achterzijde een verkeersbord raakte. De auto botste tegen een boom waarna het voertuig vervolgens enkele meters verder tot stilstand kwam. De Gouwenaar werd met rugletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest. De Gouwenaar krijgt hiervoor een proces verbaal. Een 26-jarige inzittende uit Waddinxveen bleef ongedeerd. De auto die behoorlijke schade opliep werd weggesleept.


Lekkerkerk Mishandeling

Een 19-jarige inwoner van Gouda en een 19-jarige inwoner uit Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 oktober omstreeks 3.00 uur slachtoffer geworden van mishandeling. De slachtoffers waren vanuit een uitgaansgelegenheid op het Raadhuisplein samen met vrienden op weg naar een auto, die stond geparkeerd op de Poolmanweg in Lekkerkerk. Zij werden daarbij gevolgd door een groep van circa 15 personen. Om onduidelijke redenen werd de auto, waarin de slachtoffers en hun vrienden zich inmiddels bevonden, belaagd door de groep. De auto raakte hierbij beschadigd. Toen de slachtoffers hierop uitstapten kregen ze diverse klappen in het gezicht. Beiden liepen verwondingen op aan hun gezicht.
Op aanwijzing van getuigen werden 3 verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging, vernieling en mishandeling. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.


Stolwijk - Aanrijding

Een 22-jarige automobilist uit Gouda reed op zaterdag 16 oktober rond 21.15 uur in op een voor hem rijdende 49-jarige automobilist uit Eemnes. De man uit Eemnes verminderde snelheid voor de rotonde Schoonhovenseweg/Beijerseweg/Benedenkerkseweg. De Gouwenaar werd voor onderzoek overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden. De politie liet daar van de man een bloed- en urineproef afnemen vanwege het bestaan van het vermoeden dat de man alcohol en andere stoffen had gebruikt die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden.


Haastrecht Rijden onder invloed

Tijdens een snelheidscontrole op vrijdagmiddag 15 oktober werd een 55-jarige snorfietser uit Haastrecht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder werd net buiten de bebouwde kom staande gehouden voor een snelheidscontrole. Nadat agenten bij hem een alcohollucht hadden geroken werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 690 ug/l, terwijl de limiet 220 is. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd, maar deze kon de bestuurder niet afgeven. Volgens hem was eerder in het jaar zijn rijbewijs al ingevorderd.

---------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --