HOUT EN BOUWBOND CNV

CNV maakt folder voor Poolse bouwvakkers

De Hout- en Bouwbond CNV heeft samen met de Stichting Arbouw een folder gemaakt voor Poolse werknemers. De folder wordt morgen gepresenteerd, tijdens de Europese week van de veiligheid in de bouw.

De Hout- en Bouwbond CNV constateert dat er steeds meer buitenlandse werknemers in de bouwnijverheid komen werken. Werken met werknemers uit andere landen betekent vaak communicatieproblemen. Onder de buitenlanders nemen werknemers uit Polen volgens de Hout- en Bouwbond CNV een steeds grotere plek in.

De Hout- en Bouwbond CNV vindt aandacht voor veiligheid in het belang van de werknemer zelf, maar ook in het belang van zijn collega's. In de folder worden in het Pools belangrijke onderwerpen aangaande veiligheid onder de aandacht gebracht. Het gaat onder meer om werken op hoogte, tillen, lawaai, kwartsstof, chemische stoffen en persoonlijke beschermingsmiddelen.

De Hout- en Bouwbond CNV zal de folders meegeven aan zijn werkplekbezoekers. Zij kunnen de folders op bouwplaatsen uitreiken aan Poolse werknemers. Ook zal de Hout- en Bouwbond CNV zijn contacten in Polen benutten om de folder daar onder de aandacht te brengen.

Buitenlandse werknemers in de Nederlandse bouw zijn een gevoelig onderwerp. Het is echter voor de Hout- en Bouwbond CNV is een feit dat ze er zijn. Daarom wil de bond ook deze werknemers wijzen op het belang van veiligheid. Zowel voor henzelf als voor de (Nederlandse) collega's waarmee ze werken.

Voor nadere informatie:
Johan Slok, 06 - 53642713.

Odijk, 18 oktober 2004.

18 okt 04 11:35