Ingezonden persbericht


Micro Focus benoemd tot Microsoft Gold Certified Partner

Hoogst haalbare status Microsoft Partner-programma erkenning voor hoogwaardige kwaliteitsproducten Micro Focus

Hoofddorp, 18 oktober 2004 - Micro Focus International is benoemd tot Microsoft Gold Certified Partner. Het bedrijf heeft deze status bereikt doordat het voortdurend actief is met de ontsluiting van legacy-applicaties met behulp van de nieuwste Microsoft-technologie. Voor onafhankelijke softwareleveranciers is de Microsoft Gold Certified Partner-status de hoogst haalbare in het partnerprogramma van Microsoft. Dit niveau is alleen weggelegd voor bedrijven die consistent producten van hoge kwaliteit leveren voor het Microsoft Windows-platform.

"Onze nieuwe status als Microsoft Gold Certified Partner bevestigt nogmaals onze succesvolle strategie voor het ontsluiten van waarde in legacy-systemen", zegt Tony Hill, CEO van Micro Focus. "Dit aanvullende certificatieniveau binnen het partnerprogramma van Microsoft is het laatste uit een reeks van initiatieven, die gericht is op het geschikt maken van moderne Microsoft-technologie voor legacy-applicaties."

Het Microsoft Gold Certified Partner-programma biedt zakelijke voordelen voor bedrijven die hun toewijding en kennis in één of meerdere specialismen hebben ingezet voor het leveren van technologieën op basis van Microsoft. Microsoft Gold Certified Partners moeten bij elk specialisme voldoen aan de hoogst denkbare technische en zakelijke standaarden. Individuele certificering én voldoende referenties van bestaande klanten dienen ook aanwezig te zijn.

Binnen het Microsoft Gold Certified Partner-programma is Micro Focus Net Express met .NET officieel gecertificeerd voor Microsoft Windows Server 2003. Hierdoor zijn Net Express met .NET en COBOL kernelementen van het Microsoft .NET Framework. Dit betekent dat bestaande investeringen in legacy COBOL-applicaties - vandaag de dag nog steeds de meest gebruikte bedrijfssystemen - kunnen worden gebruikt voor het .NET Framework. De tests voor certificering werden uitgevoerd door VeriTest, de testdivisie van Lionbridge (Nasdaq: LIOX). Voor een volledig testrapport: www.veritest.com.

Deze certificering is onderdeel van een reeks initiatieven van Micro Focus gericht op de samenwerking met Microsoft. Micro Focus is ook een belangrijke partner in het Microsoft Visual Studio Industry Partner-programma (VSIP). Micro Focus en Microsoft zijn bovendien lid van de Mainframe Migration Alliance.

Over Micro Focus
Micro Focus is leverancier van ontwikkel- en deployment-software die legacy-applicaties naar moderne platforms brengt. Micro Focus helpt bedrijven de waarde van hun legacy te ontsluiten door hergebruik van deze bedrijfskritische middelen met .NET, Java, XML en webservices. Dit resulteert in lagere kosten, verhoogde flexibiliteit en minimale risico's. Micro Focus is in 1976 opgericht en wereldwijd actief met hoofdkantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Japan.

Ingezonden persbericht