Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 18 oktober 2004
Onderwerp: woon/winkelcomplex Carnisse Veste in Barendrecht

CARNISSE VESTE, KLOPPEND HART VAN CARNISSELANDE GEREED

Onlangs is het woon/winkelcomplex Carnisse Veste in de nieuwe wijk Carnisselande in Barendrecht officieel geopend. Het complex omvat 15.000 m2 winkels, 233 woningen en een openbare parkeergarage. Het winkelcentrum is een belegging van Rodamco Europe. Vastgoedonderneming AMVEST heeft de woningen ontwikkeld en neemt de huurappartementen in haar beleggingsportefeuille op. Het totale investeringsvolume bedraagt circa 78 miljoen euro.

Carnisse Veste ligt aan het Middeldijkerplein in het centrum van Carnisselande. Het complex bestaat uit vier gebouwen die onderling met elkaar verbonden zijn: het Poortgebouw (61 huurappartementen, 8 verdiepingen), de Binnen Veste (winkelcentrum van 2 verdiepingen met daarop 14 koopvilla's), het Booggebouw (2 delen van 4 verdiepingen met in totaal 63 koopappartementen) en het Bastiongebouw (95 huurappartementen, 6 verdiepingen). Op de begane grond bevinden zich aan het Marktplein met name winkels met levensmiddelen zoals een grote Albert Heijn en Edah. In de hoofdwinkelpassage op de eerste verdieping bevinden zich vestigingen van onder meer HEMA, Blokker en Kruidvat. Alle 46 winkels zijn inmiddels verhuurd.

Doordat de twee winkelverdiepingen een verschillende vorm hebben zijn binnentuinen gecreëerd. De woningen van het Booggebouw liggen daardoor aan een binnentuin bovenop de eerste winkelverdieping; de stadsvilla's van de Binnen Veste aan een binnentuin op de tweede verdieping . De verhuur en verkoop van de woningen heeft AMVEST in handen gegeven van Ooms Makelaars uit Barendrecht, Synchro Makelaardij uit Hoogvliet en Woningbouwvereniging Patrimonium uit Barendrecht. De huurprijzen variëren van 832 tot 1.122 euro per maand, inclusief een parkeerplaats. De koopprijzen van de appartementen variëren van 169.500 tot 275.500 euro v.o.n., exclusief parkeerplaats; de stadsvilla's kosten 259.500 euro v.o.n., exclusief parkeerplaats.

Carnisse Veste heeft een ruime en lichte openbare parkeergarage, verdeeld over twee lagen waarvan een laag ondergronds, met een capaciteit van 750 gratis parkeerplaatsen.

Architect van Carnisse Veste is Atelier PRO uit Den Haag; aannemer is Ballast Nedam Bouw uit Capelle aan den IJssel
---