Gemeente Nijmegen

Presentatie plannen St. Josephhof

De drie ontwikkelaars die in het kader van een ontwerpwedstrijd een plan hebben gemaakt voor de Josephhof presenteren hun ontwerp tijdens een informatiebijeenkomst op maandagavond 18 oktober. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Belvoir, Graadt van Roggenstraat 101 en begint om 19 .45uur.

Na de Mariënburg is de Josephhof het volgende gebied aan de oostkant van het stadscentrum dat ontwikkeld gaat worden. Halverwege de jaren '90 is al eens gekeken wat er mogelijk zou zijn met dit gebied. Die mogelijkheden zijn toen vertaald in een bestemmingsplan waarin de Jospehhof weer vooral als woongebied wordt aangemerkt.

De ontwikkelaars die op basis van een eerste visie en referentieprojecten zijn geselecteerd voor de ontwerpwedstrijd zijn:
* Hopman Interheem Groep met het architectenbureau Architecten Cie. uit Amsterdam en de Stijlgroep uit Rotterdam.
* Volker Wessels Vastgoed in samenwerking met Timpaan en het architectenbureau AWG architecten uit Antwerpen.
* Kalliste in samenwerking met Giesbers Bouw en het architectenbureau Mecanoo uit Delft.

Nadat de ontwikkelaars hun plannen aan het publiek hebben gepresenteerd beoordeelt een jury, bestaande uit ondernemers en bewoners van het gebied de plannen. Een ambtelijk werkgroep bekijkt de plannen op volledigheid en haalbaarheid. Het juryrapport en het ambtelijk advies worden voorgelegd aan het college. Het college maakt vervolgens een keuze welke ontwikkelaar het plan mag uitvoeren. Dit wordt aan de gemeenteraad voorgelegd. Hierna neemt het College rond de jaarwisseling een definitief besluit.

Vanaf dinsdag 19 oktober zijn de drie inzendingen te zien in het Open Huis in de Stadswinkel en op www.nijmegen.nl. In het Open Huis staan bovendien de maquettes van de plannen.