Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlanders in vorm op Essent Toernooi

De eerste ronde van de Kroongroep is voor de Nederlandse deelnemers uitstekend verlopen. Ivan Sokolov versloeg Nigel Short in een scherpe variant van het Nimzo-Indisch terwijl Daniël Stellwagen korte metten maakte met het Noorse wonderkind Magnus Carlsen.

Daniël Stellwagen (foto: Fred Lucas - www.momentoo.nl)

In het Open Toernooi gaan na drie ronden Zhang, Gurevich en Khenkin aan de leiding. Zij hebben elk 3 uit 3. De Nederlanders Van Wissen, Van Beek, L'Ami, Smeets en Hoeksema zitten met 2,5 punt op het vinkentouw.

Meer nieuws en live partijen op de site van het Essent Schaaktoernooi.
---

Vandaag (maandag) valt beslissing in WK-match

Vandaag (maandag) is voor regerend wereldkampioen Vladimir Kramnik de dag van de waarheid. Hij zal de veertiende en laatste partij van zijn tweekamp tegen de Hongaar Peter Leko moeten winnen, wil hij zijn wereldtitel behouden. In de dertiende matchpartij wist Leko wederom op wonderbaarlijke wijze naar remise te ontsnappen.

De veertiende en laatste partij is vanaf 15.00 uur live te volgen via deze link of via deze link.

Woensdagavond laat, om 00.15, staat overigens de tweede uitzending van de Duitse TV zender WDR over de WK match Kramnik - Leko gepland.
---

Uitslagen NK rapid jeugd

In Eindhoven werd afgelopen zaterdag (16 oktober) op de Technische Universiteit het NK rapid voor de jeugd gespeeld. Alle einduitslagen zijn te vinden op de site van schaakvereniging De Stukkenjagers.

---