Gemeente Laarbeek



* Klein gevaarlijk afval en grof snoeiafval
* Nieuwe regeling voor het stookbeleid

* Aangifte diefstal en vernieling via internet
Klein gevaarlijk afval en grof snoeiafval
In week 44 wordt het KGA (klein gevaarlijk afval) ingezameld. Volgende week wordt in de Laarbeeker het schema met de ophaalplaatsen en
-tijden gepubliceerd.

Op 1 en 2 november aanstaande vindt de inzameling van grof snoeiafval plaats.

Nieuwe regeling voor het stookbeleid
Vorige week lieten wij u weten dat het stookbeleid met de bijbehorende stukken bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek ter inzage ligt. Sinds 23 mei 2003 is er een algeheel landelijk stookverbod voor afvalstoffen van kracht geworden. Het stookbeleid geeft het college de mogelijkheid om ontheffingen te verlenen van het algehele verbod om afvalstoffen zoals snoeiafval te verbranden.
Het college is voornemens om voor het verbranden van alleen maar snoeiafval ontheffing te verlenen mits er aan bepaalde voorschriften voldaan wordt. Het stoken mag enkel plaatsvinden in het buitengebied in de maanden november en maart.

De ontheffing kan verleend worden voor een periode van maximaal drie jaar. De procedure om een ontheffing af te kunnen afgeven is wettelijk geregeld en duurt enkele maanden.

Het concept beleid ligt nog tot 8 november 2004 ter inzage. Zodra het stookbeleid definitief is vastgelegd wordt de mogelijkheid geboden om aanvragen in te dienen. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J. Sprengers (0492-469870).

Terug naar boven

Aangifte diefstal en vernieling via internet
De politie Brabant Zuid-Oost maakt bekend dat het sinds september van dit jaar mogelijk is om via internet aangifte te doen van diefstal of vernieling, gepleegd in de deze regio.

Op www.politie.nl `Internetaangifte' kunt u zien voor welke delicten u op deze wijze aangifte kunt doen. Voorwaarde voor het doen van aangifte op internet is dat het gaat om strafbare feiten waarbij de dader onbekend is, er geen sporen zijn en er geen geweld tegen personen is gebruikt.

De aangifte kan in de meeste gevallen gebruikt worden voor de verzekering; u ontvangt via e-mail een afschrift van de aangifte.

Meer informatie kunt u aanvragen via het e-mailformulier op de internetsite www.politie.nl/Brabant-Zuid-Oost of via telefoonnummer 0900-8844.

Terug naar boven
Solidariteitsfonds