1e persbericht van maandag 18 oktober 2004

Eindhoven 18-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Bromfietser gewond

Op de Bouvigne is maandagochtend rond 7.05 uur een 33-jarige bromfietser uit Weert de controle over zijn voertuig verloren en tegen een stoeprand gebotst. Hij kwam hierdoor ten val. Hij is met verwondingen aan zijn been overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Eindhoven: Aangehouden voor verbranden van afval op parkeerplaats

Op een parkeerplaats aan de Groenewoudseweg is zondag rond 16.45 uur een 18-jarige Eindhovenaar onder verzet aangehouden. De politie betrapte de verdachte bij het verbranden van onder andere karton op de parkeerplaats in de buurt van een bestelauto. Deze auto bleek niet verzekerd te zijn. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hierna mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee mannen na stelen bouwlampen aangehouden

Op de Kempensebaan zijn zondag om 17.40 uur twee mannen van 28 en 37 jaar zonder vaste woonplaats aangehouden. Op een bouwplaats aan de Nieuwe Emmasingel hadden twee mannen twee bouwlampen op statief weggenomen. De gewaarschuwde politie zag de twee mannen op de Kempensebaan lopen, ieder een statief met bouwlamp op de schouder. De twee mannen zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Jongen na vechtpartij aangehouden

Op de Dadelstraat is zondag om 21.05 uur een 14-jarige Eindhovense jongen aangehouden. De politie kreeg een melding dat op de Dadelstraat een vechtpartij aan de gang was tussen een tiental jongeren. Ter plaatse bleek de vechtpartij afgelopen te zijn, maar een buurtbewoonster had een 14-jarige jongen vast. Hij zou haar 17-jarige zoon met een mes in de arm gestoken hebben. Het mes had ze hem afgenomen. De jongen is door de politie overgenomen en ingesloten voor verder onderzoek. De verwonding van het slachtoffer viel mee. De aanleiding voor de ruzie is niet bekend.

Eindhoven: Twee mannen na mishandeling aangehouden

In een woning aan de Johannesburgstraat zijn zondag om 17.30 uur twee Eindhovenaren van 25 en 30 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer liep met zijn vriendin over de Tongelresestraat. Zij hadden ruzie en plotseling stopte een auto met twee mannen. Zij stapten uit, sloegen het slachtoffer en gooiden hem tegen de grond. Een van de mannen kneep het slachtoffer de keel dicht. Daarna reden ze weg met hun auto. Een getuige noteerde het kenteken en de twee konden even later aangehouden worden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man na huiselijk geweld aangehouden

Zondag om 17.35 uur is op de Kruisstraat een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had even daarvoor zijn 32-jarige echtgenote in hun woning in Woensel mishandeld. De vrouw was geslagen, geschopt, gebeten en de keel dichtgeknepen. Daarna had hij de woning verlaten. De man verzette zich tegen de aanhouding. Na een vleugje pepperspray kon hij naar het politiebureau worden gebracht. Daar is hij ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 25-jarige automobilist uit Eindhoven moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij met een snelheid van 100 km/u over de Emmasingel, Keizersgracht, Wal en Bilderdijklaan reed. Op de Emmasingel was hij door rood gereden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woning

Zondag tussen 11.50 en 24.00 uur is ingebroken in een woning aan de Eymerickhof. Aan de achterkant is een raam opengemaakt. Uit de woning verdwenen een videocamera, 70 dvds en een hangklok.

Helmond / Aarle Rixtel: Autodief aangehouden

Op de Bakelsedijk is maandag om 1.35 uur een 32-jarige Helmonder aangehouden. Politiemensen zagen de man rijden in een auto die zondagavond rond 20.00 uur was weggenomen bij een benzinestation aan de Nachtegaallaan. De bestuurder van de auto was na het tanken naar binnen gegaan om af te rekenen. Hij had de sleutels op het contact laten zitten. Tijdens het afrekenen zag hij iemand met zijn auto wegrijden. De verdachte is de cel ingegaan.

Helmond: Dronken automobilist verzet zich tegen aanhouding

Een 25-jarige Helmondse automobilist is maandag om 0.45 uur op de Marktstraat aangehouden. Hij werd gecontroleerd omdat de auto niet verzekerd zou zijn. De man bleek gedronken te hebben en hij had een geopende fles bier naast zich staan. Er lag ook een cachetje, vermoedelijk, cocaïne en een zakje hennep in de auto. De man moest mee naar het bureau voor een blaastest en werd aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en schopte daarbij een politieman. Op het bureau blies de man ruim 1,05 promille. De man is ingesloten.

Helmond: Verdachte van rijden onder invloed aangehouden

Op de Noord Koninginnewal is maandag rond 2.00 uur een 27-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De politie zag de verdachte kort voor zijn aanhouding met hoge snelheid over de Uiverlaan rijden. Een stopteken werd genegeerd. De automobilist reed vervolgens via het Noordende, het Binderseind, de Marktstraat en de Ameidewal naar de Noord Koninginnewal. Hier werd de auto geparkeerd en stapte de bestuurder over de 19-jarige bijrijder uit Helmond heen om zo uit de auto te komen. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholonderzoek waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Woninginbraak

In een woning aan de Kap. H.G.M. Koopmansstraat is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader kwam binnen via de achterdeur. Weggenomen werden een TV, een DVD en een radio.

Bakel: Inbraak

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Korenbloemstraat. Aan de achterkant is een raam opengebroken. De bewoners missen enkele sieraden en een portemonnee met ongeveer 20,=.

Deurne: Woninginbraak

Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Bakelseweg. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en een portemonnee met ongeveer 10,- weggenomen.

Oirschot: Crosser rijdt politieman omver

Op de Oirschotse Hei aan de Wintelresedijk zijn zondagmiddag twee illegale crossers aangehouden. Een van hen negeerde een stopteken en reed een politieman omver. De politieman raakte even buiten bewustzijn. Hij bleek een hersenschudding te hebben. Tegen de crossers, 42 en 35 jaar oud uit Schijndel, wordt proces-verbaal opgemaakt. De 35-jarige crosser negeerde het stopteken.