Stichting Natuur en Milieu

Utrecht, 18 oktober 2004

Biologische bollen nu in heel Nederland te koop

De gedeputeerde van de provincie Noord- Holland dhr. Hans Schipper heeft het startsein gegeven voor een landelijke verkoopactie van EKO narcisbollen. Hij deed dat door een zak met bollen te vullen bij Intratuin Hoorn.

De narcissenbollen komen rechtstreeks van biologische bollenkwekers, vooral in Noord-Holland. De bollen worden zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest geteeld. De teelt draagt bij aan een schoner milieu en aan een schonere bodem. Dat is goed voor plant, mens en dier. Vanaf maandag 18 oktober zijn de bollen in alle 54 tuincentra van Intratuin te koop.

Intratuin heeft voor de EKO-bollen een grootscheepse campagne opgezet, met als motto Het voorjaar ligt voor het oprapen. De klant wordt via een speciale display attent gemaakt op de biologische narcisbollen en mag de bollen zelf rapen en in een zakje doen.

De provincie Noord-Holland steunt de actie. Het Noord-Hollandse landbouwbeleid heeft als een van zijn speerpunten het stimuleren van milieuvriendelijke bollenteelt. Om die te laten groeien is het belangrijk dat de vraag naar biologisch geteelde producten toeneemt.

Intratuin en de provincie Noord-Holland steunen hiermee het Bio Flora project *1) van de stichting Natuur en Milieu en handelsbedrijf Florganic. Met het project willen de organisaties de groei en bloei van de biologische bloemensector bevorderen. De hoofddoelstelling is het biologische product op het winkelschap krijgen. Dan heeft de consument de keuze voor duurzame geteelde bloemen, bollen en planten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jolanda Kuilboer
Ketenmanager BioFlora
M:06 131 54645
E: j.kuilboer@bioflora.nl