Ingezonden persbericht


Imation stuwt capaciteit flash-geheugen op naar twee gigabyte

Imation introduceert USB 2.0 Flash Drive 1 en 2 gigabyte

Schiphol-Rijk, 18 oktober 2004 - Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, voegt een 1 en 2 gigabyte-variant toe aan de USB 2.0 Flash Drive-reeks. Dit zijn de hoogste opslagcapaciteiten die momenteel verkrijgbaar zijn. De gigabyte-varianten zijn per direct beschikbaar via de erkende wederverkopers.

Volgens de USB Flash Drive Alliance (UFDA) wordt de USB Flash Drives hét opslagformaat van 2005. Dit is gebaseerd op onderzoeken van marktanalisten zoals Gartner Dataquest, Semico Research en Web-Feet Research. Uit onderzoek blijkt dat in 2005 wereldwijd tussen de 67 en 120 miljoen USB Flash Drives zullen worden verkocht . Deze aantallen vertegenwoordigen een marktwaarde van 2 tot 3 miljard dollar (zie ook www.usbflashdrive.org).

Belangrijk bij deze grote opslagcapaciteiten is de betrouwbaarheid van het opslagformaat. Imation's USB Flash Drives zijn uitgerust met SLC-chips (Single Level Cell). Kenmerken van SLC-technologie zijn:


- Meer dan 100.000 maal lezen en schrijven.

- Snellere doorvoersnelheid (drie keer zo snel dan andere Level Cell-technologieën)
- Langere levensduur (tien keer zo lang dan andere Level Cell-technologieën)
- Uitwisselbaar met gebruikelijke bestandsstructuur van 512 bytes.

De Imation USB 2.0 Flash Drive is voorzien van een zwenkkapje dat om de kwetsbare onderdelen valt en zo de drive en de opgeslagen gegevens beschermt tijdens transport. Gegevens worden versleuteld opgeslagen en zijn te voorzien van wachtwoordbeveiliging, wat ze beschermt tegen ongeoorloofd gebruik bij verlies. Met de nieuwe opslagcapaciteiten kunnen 600.000 geschreven A4-pagina's, een bedrijfspresentatie met 30 minuten film of een productfolder van 100 pagina's worden opgeslagen.

Imation's USB 2.0 Flash Drives wegen slechts vijftien gram en zijn zo groot als een AA-batterij. Dankzij een handig koordje kan de Flash Drive eenvoudig worden meegedragen. De Imation USB 2.0 Flash Drive is net zo makkelijk te gebruiken als een diskette. De Imation Flash Drive leest snel, met een snelheid van 8 megabyte per seconde, en schrijft gegevens weg met een snelheid van 7 megabyte per seconde. De USB-aansluiting maakt hem geschikt voor vrijwel alle computers, notebooks en handcomputers met een USB 1.1- of -2.0-aansluiting.

Verkooppunten
De Imation USB 2.0 Flash Drive is beschikbaar in vijf varianten: 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB en 2 GB. De verkooppunten van de Imation Flash Drives zijn te vinden op de Imation-website: www.imation.nl/verkooppunten. De klantenservice is te bereiken op (020) 654 26 00 of infonl@imation.com.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de inspanningen van de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische- en optische-mediatechnologieën te handhaven.

In juni 2004 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op pressroom.imation.com

Imation International B.V.
Mady Wiessenberg
00 31 (20) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl