Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 oktober 2004


APELDOORN - automobilist rijdt zonder rijbewijs
De politie heeft zondagmorgen (17/10) op de Tannhäuserstraat een 43-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die zonder rijbewijs reed. De politie controleerde de man rond 11.00 uur en constateerde dat hij onder invloed van alcohol reed. Zijn promillage bleek later op het politiebureau 1,5 te zijn. Bovendien was het rijbewijs van de man al in oktober 2003 ongeldig verklaard. Ook was de apk van zijn auto verlopen. De man deed vrijwillig afstand van zijn auto. Bovendien gaf de politie hem een rijverbod van zeven uur en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Vogelnest oorzaak schoorsteenbrand


Een vogelnest in een schoorsteen was vermoedelijk zondagmiddag (17/10) de oorzaak van een schoorsteenbrandje in een woning aan de Operettestraat. Rond 13.30 uur brak brand uit. De vrijwillige brandweer van De Beemte was met een hoogwerker snel ter plaatse en had het vuur spoedig onder controle. De brandweerlieden leverden het rookkanaal weer geheel schoon op. Brand- en Woningtoezicht stellen een onderzoek in.


APELDOORN - Hennepplantage aangetroffen


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (18/10) in een woning aan de Parelvissersstraat een hennepplantage aangetroffen. De politie kwam de hennepplantage maandagmorgen vroeg rond 01.15 uur op het spoor doordat een woning onder de woning met de hennepplantage last had van wateroverlast. Een storingsmonteur van de woning-bouwvereniging was reeds aanwezig toen de politie arriveerde. De politie trof in de betreffende woning een professionele plantage aan met onder meer een koolstoffilter, een dompelpomp, elektrische aansluiting en circa 100 plantjes. De politie nam de installatie in beslag en vernietigde de plantjes. Tegen de 26-jarige eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt


APELDOORN - Man rijdt in onverzekerde auto


De politie heeft zondagmorgen (17/10) op de Kalverstraat een 19-jarige Apeldoorner aangehouden die in een onverzekerde auto reed. De politie controleerde de man rond 10.30 uur. De Apeldoorner had de auto van een 21-jarige Vaassenaar geleend die een rijontzegging heeft. De politie nam de auto in beslag en maakte proces-verbaal op.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 58


---- --