Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 oktober 2004


LOCHEM - Man verdacht van verlaten plaats ongeval


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (18/10) in zijn woning in Lochem een 22-jarige man aangehouden die er van wordt verdacht de plaats van een aanrijding te hebben verlaten.
De politie trof rond 01.55 uur op de Nieuwstad een beschadigde auto aan. Er was geen veroorzaker te bekennen. Onderzoek wees uit dat op de parkeerplaats Nieuweweg / Zwiepseweg twee beschadigde auto's stonden en een kentekenplaat die op de grond lag. Deze kentekenplaat leidde naar de woning van de verdachte. De politie hield hem en bracht hem over naar het politiebureau. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies een promillage van 0,7. De politie verdenkt de man er van de plaats van het ongeval verlaten te hebben. Het onderzoek gaat verder.


BAAK - Motorrijder botst tegen boom

Een 36-jarige motorrijder uit Bunnik is zondagmorgen (17/10) op de Toverstraat tegen een boom gereden. De man reed in de richting van de Vordenseweg en kwam verkeerd uit een bocht en kwam in de berm terecht. Bij het corrigeren raakte de voetsteun het wegdek, de motor kwam vervolgens terug, de man sloeg met de motor over de kop en botste tegen een boom. De motorrijder liep vermoedelijk alleen een hersenschudding op. De motor raakte flink beschadigd.


JOPPE - Meisje valt van paard


Een 14-jarig meisje uit Zutphen is zondagmiddag (17/10) op de Gerrit Slagmanstraat van haar paard gevallen. Omstanders belenden rond 17.45 uur de politie dat er een paard los liep in de richting van café De Zevensprong. Het paard was voorzien van een zadel, maar er zat geen berijder op. Toen de politie arriveerde was het paard reeds gevangen en het meisje met haar vader waren ook aanwezig. Zij vertelde dat het paard ergens van schrok en dat zij toen van haar rijdier viel. Zij was niet gewond geraakt.


HALLE/HARREVELD/ZIEUWENT/VARSSEVELD/TERBORG/LOCHEM - Verkeerscontrole
De politie heeft op diverse plaatsen een alcohol- en verkeerscontrole uitgevoerd. De politie nam in totaal 40 blaastesten af maar niemand had te veel alcohol gedronken. De politie deelde een proces-verbaal uit voor het geen voorrang verlenen, voor het gebruik van valse kentekenplaten en voor het rijden met een onverzekerd voertuig.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --