Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 oktober 2004


Ermelo - automobilist negeert stoplichten spoorwegovergang.
Op zondag (17-10) vond er rond 20.35 uur een verkeersongeval plaats op de kruising van de Kon.Emmalaan en de Horsterweg. Een 43-jarige taxichauffeur uit Veesen wilde vanaf de Emmalaan de Horsterweg oversteken toen hij werd aangereden door een van rechts komende 18-jarige automobilist uit Ermelo. De automobilist kwam vanaf de spoorwegovergang, waarvan de slagbomen op dat moment naar beneden gingen. Hij verklaarde dat hij een te hoge snelheid had gehad om te stoppen en daarom het gaspedaal had ingetrapt om nog net onder de reeds sluitende slagbomen door te glippen. Hij werd verrast door het overstekende taxibusje. Het gevolg was een botsing met alleen materiële schade.


Hulshorst - inbraak bedrijf.

Van zaterdag op zondag (16/17-10) werd er ingebroken in een bedrijf aan de Varelseweg.
De dader vernielde een ruit van de buitendeur en is vervolgens naar binnen geklommen.
Binnen werd een kassa opengebroken. Er wordt een onbekend geldbedrag vermist.


Vaassen - inbraak bedrijf.

Op zondag (17-10) werd er rond 21.35 uur ingebroken in een bedrijf aan de Torenstraat.
De dader verschafte zich de toegang door het vernielen van een ruit. Het luik van een vitrinekast werd geopend aangetroffen. Er werd een onbekende hoeveelheid rookwaar ontvreemd.


Oene - auto over de kop.

Op zondagmiddag (17-10) belandde een 43-jarige automobilist uit Epe met zijn auto op de kop in een weiland aan de Houtweg. Dit gebeurde rond 15.55 uur. De man kwam tijdens het rijden in de rechterberm terecht. Toen hij ging corrigeren moest hij afremmen voor een verkeersbord waardoor de auto schuin kwam te staan, doorgleed en vervolgens door dat bord in het weiland werd gelanceerd. Wonder boven wonder had de bestuurder alleen wat schaafwondjes. De auto werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Hierden - schoorsteenbrand.

Op zondag (17-10) kwam er rond 20.35 uur melding van een schoorsteenbrandje in een bedrijf aan de Zuiderzeestraatweg. De brandweer had de brand snel onder controle; al om 21.10 uur kon men het sein "brand meester" geven. De schoorsteen heeft alleen aan de bovenzijde gebrand en het rieten dak werd nat gespoten om erger te voorkomen. Er is een geringe schade.


Harderwijk - schapen dood door loslopende honden
Een Harderwijkse eigenaar is ernstig gedupeerd door eigenaren die hun honden los laten lopen in de buurt van de weilanden aan de Nobelstraat. Vanmorgen kreeg de dieren-ambulance een melding dat er schapen losliepen. Zij wisten er drie te vangen maar in een sloot werden ook nog eens 6 schapen aangetroffen. Twee waren verdronken en twee waren er zo slecht aan toe, dat een dierenarts de dieren uit hun lijden heeft moeten verlossen. De andere twee konden worden gered. De schapen zijn zeer waarschijnlijk opgejaagd door één of meerdere honden.
Hetzelfde voorval heeft zich enkele weken geleden ook al afgespeeld en toen overleefden 4 schapen het gebeuren niet.
De benadeelde hoopt dat de eigenaar van de hond(en) zich meldt zodat de schade geregeld kan worden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --