Ingezonden persbericht


Alex Schoep benoemd tot president Europa van Pleon

Amsterdam, 18 ktober 2004 - Alex Schoep (44) is benoemd tot president van Pleon, Europa's grootste communicatieadviesbureau. Hij wordt verantwoordelijk voor de 23 Europese Pleon-vestigingen in negen landen, met in totaal 680 medewerkers. Gedreven door de voortschrijdende Europese eenwording en regelgeving wil hij met Pleon als eerste pan-Europese communicatieadviesbureau het politieke en economische denken met het communicatievak gaan combineren.

Hiervoor was Schoep president van het communicatiebureau Brodeur Worldwide en oprichter van het Amsterdamse Schoep & Van der Toorn. Ook was hij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor de Nederlandse Omnicom-dochter DAS, waaronder diverse Nederlandse reclame-, marketing- en communicatiebureaus vallen.

Schoep studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in corporate communicatie en een specialisatie in issue- en veranderingsmanagement. Ook was hij woordvoerder van één van de grote politieke partijen in Nederland.

Over Pleon
Pleon is een Europees communicatieadviesbureau met 680 medewerkers en 23 vestigingen in negen Europese landen. Het bureau ontstond uit een fusie tussen Schoep & Van der Toorn / Brodeur Worldwide en het Duitse ECC Kothes Klewes. In de overige Europese landen en in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië wordt Pleon onder meer vertegenwoordigd door partners uit het Brodeur-netwerk. Met Europese specialisten op het gebied van pr, public affairs, corporate communications, marketing, change management, risk management en design helpt Pleon organisaties bij het realiseren van groei en draagvlak. Binnen de Omnicom-groep maakt Pleon deel uit van BBDO Europe.

Pleon heeft kantoren in: Amsterdam, Berlijn, Bonn, Brussel, Boedapest, Dresden, Düsseldorf, Frankfurt, Genua, Graz, Hamburg, Klagenfurt, Leipzig, Linz, Londen, Madrid, Milaan, München, Parijs, Rome, Salzburg, Stuttgart en Wenen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maurits Blok
Tel: +31 20 487 40 00
maurits.blok@pleon.com
www. pleon.com

Voor beeldmateriaal:
http://www.pleon.com/Alex_Schoep__President_Europe.75.0.html