BROOKTROUT TECHNOLOGY

Brooktrouts SnowShore Media Server met Openwave technologie

Brooktrouts SnowShore Media Server met Openwave technologie geïnstalleerd in TMN geïnstalleerd Videomail dienst

VON 2004, Stand: 835, BOSTON, October 18/PRNewswire/ --


- Partners leveren 3G beeld messaging oplossing

Brooktrout Technology, Inc., een toonaangevende leverancier van producten voor media processing en oproepbesturing, kondigde vandaag aan dat zijn SnowShore Media Server geïnstalleerd werd bij TMN, de grootste mobiele operator van Portugal, als onderdeel van hun nieuwe 3G Videomail dienst. Brooktrout heeft hiervoor een partnership aangegaan met Openwave Systems, Inc. om zijn SnowShore Media Server met Openwave(R) Video Voicemail en Openwave Video Portal te integreren zodat 3G-abonnees van TMN video-inhoud kunnen bekijken en kopen, maar ook spraak- en beeldberichten kunnen versturen, ontvangen, opslaan en beheren.

(LOGO: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH )

TMN wordt wereldwijd een van de eerste operatoren die draadloze beelddiensten lanceren, die wellicht voor een groeiende dienstverlening en een betere klantentevredenheid zullen zorgen. Voicemail, videomail en video-portaaldiensten worden allemaal via dezelfde geconsolideerde standaardgebaseerde infrastructuur geleverd en versnellen de creatie en de installatie van nieuwe diensten voor het UMTS-netwerk van TMN.

Siemens Communications heeft samen met Openwave Systems Inc. het 3G/UMTS Video Mailbox System en een Video Termination Gateway geleverd als een end-to-end oplossing voor de grootste mobiele operator in Portugal. Siemens was behulpzaam bij de integratie en de installatie van deze oplossing, en leverde waardevolle knowhow met terminals, netwerkinfrastructuur, facturering, voorraadbeheer en compatibiliteit.

'TMS staat bekend als leider van de draadloze markt in Portugal met aantrekkelijke, geavanceerde diensten,' zei Fernando Rodrigues, directeur van bedrijfsactiviteiten bij TMN. 'Met deze installatie kunnen we niet enkel een nieuwe en aantrekkelijke 3G-dienst aanbieden, maar kunnen we ook voordeel halen uit de betrouwbaarheid en de efficiëntie van een enkelvoudig platform voor veelvoudige messaging-diensten.'

Brooktrouts SnowShore Media Server biedt flexibele middelen voor media processing die een uitgebreide reeks toepassingen kunnen ondersteunen, gaande van basis messaging en gesprekken met meerdere partijen tot diensten voor vooraf betaalde kaarten en netwerkaankondigingen. Omdat het gebruik maakt van kleinschalige, standaard server platformen en standaardgebaseerde IP- rotocols, kan de SnowShore Media Server optimaal gebruik maken van de voortdurende evolutie van netwerkarchitecturen en processortechnologie om een flexibele media processing oplossing te bieden voor de volgende generatie IP-toepassingen.

Deze innovatieve nieuwe 3G beeldmessaging oplossing is ontwikkeld op het beeld voicemail-platform van Openwave, een open softwareplatform voor de ontwikkeling van de volgende generatie messaging diensten. De oplossing is ontworpen om de integratie van derde technologieën en systemen via standaardgebaseerde interfaces te ondersteunen en biedt operatoren duidelijke, competitieve voordelen ten opzichte van concurrerende communicatietechnologieën door fascinerende spraak/datadiensten aan te bieden via een enkelvoudig, flexibel en schaalbaar platform.

'Brooktrout heeft de toon gezet met de levering van standaardgebaseerde producten die bij onze volgende generatie platformarchitectuur passen,' zei Rich Wong, directeur messaging bij Openwave Systems. 'Dankzij onze samenwerking met Brooktrout kunnen mobiele operatoren en hun abonnees de voordelen van IP gebruiken, wat nieuw winstpotentieel biedt voor de service providers en hoogwaardige gepersonaliseerde diensten voor de eindgebruikers.'

'Dankzij Brooktrouts partnership met Openwave kunnen service providers baanbrekende nieuwe beelddiensten aanbieden door de mogelijkheden van Openwaves bewezen messaging platform voor e-mail, voicemail en multimedia uit te breiden,' zei Eric Giler, president van Brooktrout. 'Brooktrout is verheugd zijn leiderschap in het leveren van spannende nieuwe technologieën verder te etten door een partnership aan te gaan met bedrijven zoals Openwave die innovatieve toepassingen aanbieden zoals beeld voicemail.'

Om een demonstratie van deze toepassing te bekijken, surft u naar http://www.tmn.pt/3G/index.html of ga langs stand 835 van Brooktrout voor een live demonstratie.

Over TMN

TMN werd opgericht in maart 1991 en is een dochtermaatschappij van de Portugal Telecom Group en de toonaangevende mobiele telecommunicatieleverancier in Portugal, met bijna 50 procent marktaandeel op een markt van drie mobiele operatoren. TMN investeert in de voortdurende diversificatie van oplossingen die zijn aangepast aan de individuele enprofessionele behoeften en laat zijn activiteiten aansturen door technologische vernieuwing en oriëntatie naar de klanten toe.

Over Siemens

Siemens Communications Group is een van 's werelds toonaangevende programmatuurleveranciers op het gebied van mobiele communicatie die mobiele telefoons, draadloze telefoons, draadloze modules en draadloze infrastructuur (technologie) aanbieden, waaronder radio- en switching-onderdelen, diensten en toepassingen, consultingdiensten en systeemintegratie. De communicatieafdeling van Siemens AG brengt producten en diensten op de markt in meer dan 120 landen, genereert een omzet van 10 miljard met een personeelsbestand van ongeveer 26.900 mensen in boekjaar 2003 (30 september). Siemens mobile is wereldmarktleider in oplossingen met vooraf betaalde kaarten en digitale draadloze telefoontoestellen. Meer info op: http://www.siemens-mobile.com/press.

Over Brooktrout Technology

Brooktrout Technology is een toonaangevende leverancier van producten voor media processing, netwerkinterface, oproepbesturing en signaalbewerking die de ontwikkeling mogelijk maken van toepassingen, systemen en diensten voor zowel het New Network(TM) ('packet-based') en het traditionele telefoonnetwerk (TDM). De strategie van het bedrijf bestaat erin om een partnership aan te gaan met zijn klanten en om nauw met hen samen te werken om hun levering van nieuwe toepassingen en diensten te helpen versnellen, om hun bestaande activiteiten te vergroten en om uit te breiden naar nieuw markten. Voor bijkomende informatie, surf naar
http://www.brooktrout.com. Brooktrout Technology is een dochtermaatschappij van Brooktrout, Inc. (Nasdaq: BRKT).

Brooktrout, Brooktrout Technology, New Network en SnowShore Media Server zijn handelsmerken van Brooktrout, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Contactpersoon:
Laura Often Lida Joly

+1-781-453-4858 +32-2-658-0190

loften@brooktrout.com lida@brooktrout.com

Website: http://www.brooktrout.com

Source: Brooktrout Technology, Inc.

Laura Often, +1-781-453-4858, loften@brooktrout.com, of Lida Joly, +32-2-658-0190, lida@brooktrout.com beide van Brooktrout; LOGO: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH , AP Archive: http://photoarchive.ap.org , PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com ; FCMN Contact: loften@brooktrout.com

18 okt 04 15:00