Ingezonden persbericht


webMethods benoemt David Mitchell tot CEO

Phillip Merrick treedt terug om gezondheidsredenen

AMSTERDAM - 18 oktober 2004 - De raad van bestuur van webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), aanbieder van bedrijfsintegratiesoftware, maakt de benoeming bekend van David Mitchell als nieuwe chief executive officer (CEO) en lid van de raad van bestuur. De benoeming volgt op de terugtreding van Phillip Merrick als CEO en bestuursvoorzitter om gezondheidsredenen. webMethods stelt daarnaast Bill Russell aan als nieuwe bestuursvoorzitter (non-executive chairman) bij webMethods, Inc.

David Mitchell begon zijn carrière bij webMethods in december 1997 als vice-president, verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoopactiviteiten. De heer Mitchell werd vervolgens in januari 2000 benoemd tot COO en in januari 2001 tot president van webMethods. Gedurende zijn loopbaan bij webMethods heeft de heer Mitchell een grote rol gespeeld in de aansturing van de wereldwijde verkoopactiviteiten, alsmede het management van de activiteiten op het gebied van marketing, productoplossingen, business development en klantenservice. Voor zijn aanstelling bij webMethods was de heer Mitchell werkzaam in diverse managementfuncties bij verschillende organisaties, waaronder president en CEO bij Vycor, dat later werd overgenomen door McAfee Software.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) levert bedrijfsintegratiesoftware voor het integreren, samenstellen en optimaliseren van aanwezige IT-systemen, teneinde de productiviteit van bedrijfsprocessen te verhogen. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd meer dan 1200 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods is gevestigd in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.