Ingezonden persbericht


OVEREENKOMST BOEING RESEARCH AND TECHNOLOGY EUROPE EN TU DELFT

Delft, 18 oktober 2004 - Boeing Research and Technology Europe SL en de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft hebben vandaag een overeenkomst getekend waarin de basis wordt gelegd voor een structureel studentenuitwisselingsprogramma tussen Boeing en de faculteit. De overeenkomst wordt beschouwd als het begin van een nauwe relatie die moet uitgroeien tot internationale samenwerking op het gebied van onderwijs- en onderzoeksprogramma's. Deze overeenkomst sluit tevens aan bij de onderzoeksprogramma's op het vlak van besturings- en simulatietechnieken van het aan de faculteit gelieerde Aerospace Software and Technologies Institute (ASTI).

Boeing biedt de studenten de mogelijkheid te werken aan vernieuwende en revolutionaire technologieën. Dit - in combinatie met de mogelijkheid werkervaring op te doen in het buitenland bij een toonaangevend bedrijf in de vliegtuigbouw - maakt dat de studenten van de faculteit werken bij Boeing als een 'droomstage' zien. De onderzoeksterreinen waar de stagiairs bij Boeing in Madrid aan zullen gaan werken zijn brandstofcellen voor vliegtuigen in de burgerluchtvaart, health monitoring van systemen en air traffic management.

De relatie van de faculteit met Boeing begon in 1995. In het verleden hebben stagiairs bij Boeing in Phoenix en Long Beach gewerkt aan militaire projecten, waaronder de Apache helikopters en de KDC-10 tanker. De inzet van stagiairs hiervoor eindigt in 2005.

Boeing Research and Technology Europe S.L., opgericht in juli 2002, is een onafhankelijk bedrijf dat deel uitmaakt van Phantom Works, Boeings geavanceerde Research & Development organisatie. Het centrum fungeert als Europees kenniscentrum op het gebied van milieu-, veiligheids- en luchtverkeerssystemen.

De TU Delft, opgericht in 1862, is de oudste, grootste en meest brede universiteit op het gebied van technische studies in Nederland.

De Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is een van de acht faculteiten van de universiteit en heeft 1700 studenten, 170 wetenschappelijke stafleden en zeer uitgebreide test- en laboratoriumfaciliteiten. Onderwijs en onderzoek krijgen evenveel aandacht. Stages worden na afronding van de bachelorsopleiding doorlopen en worden als een essentieel onderdeel van de mastersopleiding gezien. De stagiairs kunnen hierdoor een serieuze en substantiële bijdrage leveren aan projecten tijdens hun stage. Per jaar heeft de faculteit ruim honderd studenten die stage lopen. Hiervan gaat circa 80 procent naar het buitenland.



Ingezonden persbericht