Politie Zaanstreek-waterland


Getuigen gezocht van mishandeling in de Dorpsstraat in Assendelft

Politie Zaanstreek-Waterland zoekt getuigen van een mishandeling die op woensdag 6 oktober rond 18.00 á 18.30 uur plaatsvond in de Dorpsstraat in Assendelft. Dit was ten tijde van de kermis.
Een 28-jarige bewoner van de Dorpsstraat zag drie mannen hun behoefte doen tegen de ingang van zijn bedrijfspand. Toen hij daar wat van zei, kreeg hij een harde klap op zijn hoofd. Bovendien werd hij met zijn gezicht tegen het ijzeren hek van het bedrijfsterrein is geslagen. Hierna verloor het slachtoffer zijn bewustzijn en hebben de drie mannen zich uit de voeten gemaakt. Het slachtoffer hield aan deze mishandeling een hersenschudding, aangezichtsletsel en gedeeltelijk geheugenverlies over.
Getuigen worden verzocht te bellen met het politiewijkteam van Assendelft, via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via 0800-7000.

14:20 17-OKT-04
WORMERVEER, WANDELWEG

Doorrijder blijkt zeer dronken

De politie heeft een 37-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden die vermoedelijk met zijn auto onder invloed van alcohol is doorgereden na een aanrijding. Een getuige meldde dat een auto een verkeerspaal en verkeerslicht had aangereden, was gestopt en vervolgens weer verder reed in de richting van Kommenie. Politieagenten troffen de bestuurder en de beschadigde auto daar aan. Omdat de man naar alcohol rook hebben zij hem laten blazen. De test kwam uit op bijna zes maal de toegestane hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

20:50 17-OKT-04
ZAANDAM, WILHELMINABRUG

Man geslagen met wurgstok

Een 16-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden na mishandeling van een 17-jarige plaatsgenoot.
De verdachte zou de aangever met zogenaamde wurgstokjes op hoofd en arm hebben geslagen. Hierdoor had het slachtoffer een flinke buil op het hoofd, mogelijk een hersenschudding en pijnlijke plekken op arm en rug. De 16-jarige is ingesloten, het ouderlijk gezag in kennis gesteld en de wurgstokjes zijn door de politie in beslag genomen. De verdachte is de volgende dag na verhoor heengezonden.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-181004

02:00 16-OKT-04
KROMMENIE, WEIVER

Rijbewijs kwijt

Een 39-jarige motorrijder uit Amsterdam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs in moeten leveren omdat hij veel te veel gedronken had. De bestuurder werd aangehouden op het Weiver in Krommenie en bleek maar liefst drie keer de alcohollimiet te hebben overschreden. In dezelfde nacht hielden agenten op de Dr. H. G. Scholtenstraat in Zaandam een 43-jarige automobilist uit Zaandam aan. Ook deze man was met een slok op de weg op gegaan. Hij kreeg een proces-verbaal en kan rekenen op een boete van minimaal E 300.

03:47 16-OKT-04
OOSTHUIZEN, DE KROMMERT

Drankrijder

Agenten hielden zaterdagochtend vroeg een 19-jarige automobilist uit Oosthuizen aan in zijn woonplaats. De man had de alcohollimiet overschreden en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 200.
Zaterdagavond laat hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole in Broek in Waterland en in Volendam. Op de Provincialeweg en de Julianaweg werden in totaal 63 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken.

00:00/ 05:26 17-OKT-04
PURMEREND, TORENMOLEN/GROTENHUYSWEG
Twee drankrijders
Agenten van het wijkteam hielden zondagochtend een 21-jarige vrouw uit Purmerend aan en vorderden het rijbewijs in van de automobiliste. De vrouw had de alcohollimiet namelijk fors overschreden. Ze had drie keer zoveel drank op als wettelijk is toegestaan.
Enkele uren eerder hadden medewerkers van het verkeershandhavingsteam op de Grotenhuysweg een 75-jarige man uit Oudorp aangehouden wegens het rijden met drank op. De man kreeg een rijverbod van een uur. Tijdens de alcoholcontrole op de Grotenhuysweg werden in totaal 41 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

18:00-20:30 17-OKT-04
WORMERVEER, DUBBELEBUURT
alcoholcontrole
Drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden zondagavond een alcoholcontrole in de Dubbelebuurt in Wormerveer. Een 30-jarige automobilist had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal E 220,00. In totaal werden bijna honderd bestuurders gecontroleerd.

02:00-04:00 18-OKT-04
ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Gezochte man aangehouden bij alcoholcontrole

Tijdens een alcoholcontrole op de Symon Spiersweg in Zaandam, gericht op bezoekers van een feest aan de Hemkade, hebben agenten een bestuurder aangehouden omdat deze werd gezocht wegens diefstal. De 26-jarige bestuurder uit Zwolle stond in Almelo gesignaleerd en is daarom overgebracht naar de politie in Almelo. Tijdens de controle werden in totaal zo'n vijftig feestgangers gecontroleerd en werden er nul drankrijders aangehouden.


---- --