Axis en PQR combineren fysieke en virtuele beveiliging

Rotterdam/De Meern, 18 oktober 2004 - PQR, leverancier van infrastructurele ICT-oplossingen voor middelgrote en grote ondernemingen, en Axis Communications gaan samen oplossingen leveren die fysieke en virtuele beveiliging combineren.

Axis en PQR spelen hiermee in op de beveiligingsproblematiek die in veel sectoren een rol speelt. De partijen richten zich met Safe & Secure in eerste instantie op de educatiemarkt. De focus op de educatiemarkt betekent een verdere intensivering van de samenwerking tussen beide partijen.

Safe & Secure
Safe & Secure is een modulair beveiligingsprogramma dat ontwikkeld is door PQR samen met Axis Communications, Cisco Systems, Websense en Trend Micro. Zowel het fysieke als het virtuele eigendom van scholen die deelnemen aan het Safe & Secure concept wordt volledig beveiligd. Netwerkcamera's zorgen voor IP surveillance in en rond de gebouwen en het netwerk van de school wordt beveiligd tegen virussen en hackers. Daarnaast kan met software gereguleerd worden welke websites leerlingen wel of niet kunnen bezoeken en wordt tegengegaan dat spyware zich op de desktops installeert of actief wordt.

Ronald Schaap, Algemeen Directeur PQR: "We zijn al jaren bezig met het beveiligen van het virtuele eigendom en constateerderden dat klanten fysieke beveiliging vaak links lieten liggen omdat het een apart vakgebied was. Door de standaardisering op IP en de convergentie van netwerken kan fysieke beveiliging nu ook over het netwerk lopen. Dit is voor veel van onze klanten - en vooral bij scholen - een echte 'eye opener'. Vooral als ze inzicht krijgen in de aanvullende functionaliteit en de kostenbesparingen op onder andere bekabelingkosten. Daardoor neemt de vraag naar beveiliging over het netwerk sterk toe. We hebben netwerkcamera's van Axis gekozen omdat ze werken met open standaarden en marktleider zijn op het gebied van netwerkcamera's. Zo kunnen we fysieke en virtuele beveiliging optimaal combineren."

Edwin Roobol van Axis: "We hebben destijds gekozen voor PQR vanwege hun expertise op het gebied van dataopslag en netwerkarchitectuur en de samenwerking bevalt ons goed. PQR heeft in korte tijd erg veel expertise opgebouwd rondom ons portfolio. We zijn blij dat PQR ervoor gekozen heeft onze samenwerking middels het Safe & Secure concept verder uit te breiden."

Over PQR
Makkelijke dingen moeilijk maken kan iedereen. Complexiteit terugbrengen tot de essentie is voor minder mensen weggelegd. Neem bijvoorbeeld het elastiek. In 1845 bedacht door de Brit Stephen Perry. Complex in al zijn eenvoud. PQR staat voor eenzelfde eenvoud. Alleen op een ander gebied, ICT-infrastructuren:
- Systems & Storage

- Network & Security

- Server Based Computing

- ICT Management Support

- Enterprise Resource Planning
www.PQR.com

Over Axis
Axis verhoogt de waarde van netwerkoplossingen. Het bedrijf is een innovatieve marktleider op het gebied van netwerkvideo en printservers. Bij de producten en oplossingen van Axis ligt de nadruk op toepassingen zoals bewaking, controle op afstand en documentbeheer. De producten zijn gebaseerd op de intern ontwikkelde chiptechnologie, die tevens aan andere bedrijven wordt verkocht. Axis is in 1984 opgericht en staat genoteerd aan de Zweedse beurs Stockholmsborsen (XSSE:AXIS). Axis heeft wereldwijd 14 kantoren en werkt samen met distributeurs, systeemintegratiespecialisten en OEM-partners in 70 landen. Meer dan 95% van de omzet wordt geboekt op de markten buiten Zweden. Informatie over Axis vindt u op www.axis.com.



Ingezonden persbericht