Gemeente Papendrecht

Najaarsnota: verwacht tekort over 2004 daalt naar 193.000 euro

De najaarsnota 2004 van de gemeente Papendrecht toont een tekort van 193.000. De structurele bezuinigingsmaatregelen en de eenmalige meevallers zorgen ervoor dat dit tekort meer dan 1.500.000 euro lager is dan voorzien in de voorjaarsnota. Halverwege het jaar heeft het college met de voorjaarsnota een financiële analyse over het jaar 2004 uitgevoerd. De belangrijkste conclusie uit de voorjaarsnota was dat de inkomsten (met name vanuit de rijksoverheid) tegenvielen. Zonder extra maatregelen zou het tekort over 2004 stijgen tot 1.775.000 euro. Als reactie hierop heeft het college onder meer besloten forse bezuinigingen door te voeren en nieuw beleid tot een minimum te beperken. Tezamen met enkele eenmalige meevallers, zoals bijvoorbeeld een gedeelte van de verkoopopbrengst van Polder Nieuwland en een voordelig financieringsresultaat van de Wet Werk en Bijstand (WWB), heeft dit ervoor gezorgd dat het verwachte tekort terugloopt naar 193.000 euro.
De uitkomsten van de najaarsnota zijn gebaseerd op de eerste zeven maanden van 2004. De verwachte lasten en baten zijn voor de periode van augustus tot en met december ingeschat. Het werkelijke tekort kan door diverse oorzaken dus nog hoger of lager uitvallen. Via steng financieel beleid streeft het college er vanzelfsprekend naar het tekort uit de najaarsnota nog verder terug te brengen. De raad behandelt de najaarsnota op 11 november 2004.

Uitnodiging persbijeenkomst

Dinsdag 19 oktober houdt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Papendrecht een persbijeenkomst. U bent daarbij van harte uitgenodigd.

Tijdens de persbijeenkomst stellen de portefeuillehouders diverse actuele onderwerpen aan de orde.

De persbijeenkomst start om 13.15 uur en eindigt om 14.30 uur. De bijeenkomst vindt plaats in de Blombergkamer van het gemeentehuis.

Bij verhindering stellen wij het op prijs wanneer u dit via het mailadres
p.verlaan@papendrecht laat weten.

Hoorzitting commissie advies bezwaarschriften

Kamer 1 van de commissie van advies voor de bezwaarschriften houdt dinsdag 19 oktober 2004 vanaf 19.30 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis van Papendrecht. Tijdens de vergadering wordt een bezwaarschrift behandeld dat betrekking heeft op een besluit van het college van B&W betreffende een melding op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer voor de inrichting op het perceel Burgemeester Keijzerweg 6 te Papendrecht. De agenda en een toelichting daarop liggen voor belanghebbenden ter inzage bij het bureau Beleidscoördinatie op het gemeentehuis. Indien u de stukken (waaronder het verweerschrift van het bevoegd gezag) wilt inzien, kunt u contact opnemen met de secretaris van de commissie, mr. M.C. van Es (078-6418840).