Politie Gelderland-Midden

Arnhem - busje over de kop: drie gewonden

Publicatiedatum: 18-10-2004

Drie Arnhemmers van vijftien, zeventien en negentien jaar zijn maandagochtend in hun woonplaats gewond geraakt toen het busje, waarin ze zaten over de kop was geslagen. Het ongeval gebeurde omstreeks tien uur op de Batavierenweg. Uit een eerste onderzoek van de politie bleek dat de negentienjarige als bestuurder door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur is kwijt geraakt. Daardoor is het busje gaan tollen om zijn as en vervolgens over de kop geslagen. Vervolgens kwam de wagen aan de andere kant van de rijbaan tegen een trolleymast tot stilstand. De bestuurder had op eigen gelegenheid uit het wrak weten te klauteren, de overigen moesten door de brandweer worden bevrijd. Alle inzittenden zijn met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De precieze toedracht wordt nog door de politie onderzocht. De negentienjarige bestuurder had wel tegenover de politie verklaard geen rijbewijs te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - Renkumer (15) aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 18-10-2004

Een vijftienjarige Renkumer is zondagmiddag door de politie in zijn ouderlijke woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De knaap zou bij een ruzie met zijn moeder enkele vernielingen hebben aangericht in de woning. De moeder waarschuwde de politie terwijl het conflict nog gaande was. Bij aankomst van de agenten had de knaap zich op zijn kamer verschanst en weigerde naar buiten te komen. Uiteindelijk lukte het de agenten toch de knaap aan te houden. De jongen is na verhoor weer vrijgelaten. Hij had de vernielingen bekend. Justitie beraadt zich verder over het lot van de knaap. Door de moeder van de jongen is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doorwerth - Doorwerther aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 18-10-2004

De politie heeft zondagavond een 37-jarige man uit Doorwerth aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 41-jarige echtgenote. Het stel zou in de woning ruzie hebben gekregen om problemen van relationele aard. Daarbij zou de Doorwerther zijn echtgenote, in bijzijn van hun kinderen, hebben geschopt en geslagen. De vrouw waarschuwde de politie, die de man even later in zijn woning aanhield. De vrouw was als gevolg van de mishandeling niet ernstig gewond geraakt maar deed wel aangifte. De man is later na verhoor weer vrijgelaten. Hij had de mishandelingen bekend. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---