Gemeente Renswoude



* Bijzondere bijstand

* Beekweide

* Onderscheiding Moesbergen

* Bouwvergunningen

* Verordening GBA
Datum: 18/10/2004 Bron: De Heraut

* 24-09: Adrianus Matthijs, zoon van A.M. van Manen en J.W. Roseboom;

* 26-09: Dirk Jacob, zoon van H. Vlastuin en J. Geurtsen;
* 30-09: Niek Quinten, zoon van H. Aalbers en N. Koppert;
* 09-10: Henry, zoon van C. van Ginkel en D. Lagerweij;
* 09-10: Romy, dochter van J.A.J. de Rouw en J. van de Bovenkamp. geen

* 01-10: P.S.J. Walraven en J.W. Blaauwendraat;
* 07-10: A. van Eck en A.P. van Ginkel;

* 12-10: W. van den Brink en R.M. Aangeenbrug. geen
Bijzondere bijstand
Datum: 18/10/2004
Bijzondere bijstand. Een steuntje in de rug.

Per 1 januari 2004 is de Wet werk en bijstand in werking getreden. Dit betekende nogal wat veranderingen.
Voorheen kende de gemeente Renswoude een systeem van categoriale bijzondere bijstand, op grond waarvan mensen met een minimum inkomen een vergoeding kregen van bepaalde onkosten.
Door de gewijzigde wetgeving is die methode niet meer mogelijk.

Per 7 september treedt de Verordening bijzondere bijstand Wet werk en bijstand Renswoude in werking.
Op grond van die verordening kan aan mensen met een minimum- inkomen over het hele jaar 2004 een bijdrage worden verleend voor de navolgende kosten:

1. Kosten van de contributie van een sport- of ontspanningsvereniging tot maximaal 100,00 per gezinslid per jaar.
2. De kosten van een zwemabonnement voor het zwembad t Willaer.
3. De kosten van het lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek Renswoude.

4. De kosten van een Cultureel Jongeren Paspoort.
5. De kosten van de pas 65+.

6. De kosten van een museumjaarkaart.

7. Kosten van ouderbijdrage, schoolreisje, excursies e.d. van schoolgaande
kinderen tot een maximum van 75,00 voor kinderen in het basisonderwijs en 150,00 voor kinderen in het voortgezet onderwijs
8. De bijkomende kosten voor het bezoeken van het voortgezet onderwijs, waarvoor geen andere vergoedingen worden ontvangen, zoals een boekentas, fiets, regenpak e.d. tot een maximum van 100,00 per kind.

9. De kosten van een abonnement op een krant tot een maximum van 100,00.

10. De kosten van een telefoonabonnement tot een maximum van 100,00.

Alle bedragen en vergoedingen uit de punten 1 t/m 6 gelden per gezinslid en per jaar. Alleen kinderen die geen eigen inkomen hebben worden als gezinslid aangemerkt en komen eventueel in aanmerking voor de vergoedingen uit de punten 7 en 8. De vergoedingen uit de punten 9 en 10 gelden per gezin.

Als u andere bijzondere noodzakelijke kosten heeft die hierboven niet worden genoemd, en waarvoor niet op een andere manier een vergoeding kan worden gekregen, kan ook daarvoor bijstand worden aangevraagd. Dit geldt voor iedereen van wie het inkomen lager is dan 120% van het minimum-inkomen.

Mensen van wie de gemeente weet dat zij waarschijnlijk voor een bijdrage in aanmerking komen, hebben een aanvraagformulier toegezonden gekregen. Iedereen die meent voor een bijdrage in aanmerking te komen kan dit aanvragen. Formulieren en nadere inlichtingen zijn te krijgen bij de medewerkster sociale zaken, telefonisch bereikbaar op maandag-, dinsdag- en woensdagmorgen tussen 11.30 en 12.00 uur op het gemeentehuis te Scherpenzeel, tel. 033-2772324, toestel 371, of persoonlijk tijdens het spreekuur, iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis in Renswoude.
Beekweide
Datum: 18/10/2004

VASTGESTELD BEELDKWALITEITPLAN DE BEEKWEIDE
Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 september jl. het beeldkwaliteitplan voor De Beekweide heeft vastgesteld. Dit beeldkwaliteitplan ligt vanaf vandaag ter inzage in het gemeentehuis van Renswoude.
Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden met de heer Jansen. Onderscheiding Moesbergen
Datum: 18/10/2004

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING SCHEIDEND BRANDWEERCOMMANDANT HENK MOESBERGEN
Op 12 oktober 2004 heeft de heer H. Moesbergen afscheid genomen als commandant van de Vrijwillige Brandweer Renswoude. Hij heeft deze functie ruim 18 jaar naast zijn werk als zelfstandig ondernemer vervuld. De heer Moesbergen trad in 1971 in dienst bij de plaatselijke brandweer en werd in 1986 benoemd tot commandant. Bij de grote brand van Kasteel Renswoude in 1985 had hij ook reeds de leiding over de bluswerkzaamheden.
De Vrijwillige Brandweer Renswoude is een korps van ca 20 vrijwilligers. De heer Moesbergen heeft het korps altijd op sterkte weten te houden. Er zijn ook op dit moment geen vacatures. De heer Moesbergen is als commandant opgevolgd door de heer J. Rijnders, thans ondercommandant. Daarmee houdt Renswoude als één van de weinige gemeenten in Utrecht nog een vrijwilliger als brandweercommandant. De heer Rijnders is als ondercommandant opgevolgd door de heer G.Vonk. Naast zijn langdurige inzet voor de Vrijwillige Brandweer Renswoude is de heer Moesbergen jarenlang bestuurslid geweest van de Oranjevereniging Renswoude. Sinds 1983 is hij voorzitter van deze vereniging. Na 32 jaar bestuurslid en 21 jaar voorzitter geweest te zijn heeft hij onlangs afscheid genomen van het bestuur. Gelet op de aard, de duur en de uitstraling van zijn activiteiten ten bate van de samenleving is de heer Moesbergen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Schorer van Renswoude heeft de heer Moesbergen de bij deze koninklijke onderscheiding horende versierselen opgespeld tijdens de door het gemeentebestuur aangeboden afscheidsreceptie in Restaurant De Hof op 12 oktober 2004.

Bouwvergunningen
Datum: 18/10/2004
VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend aan:

1. de heer J.G. Verbeek ten behoeve van de bouw van een loods op het perceel Ubbeschoterweg 10 te Renswoude;

2. de heer B.A. Verweij ten behoeve van het vergroten van de woning en de garage op het perceel Spikhorst 43 te Renswoude;
3. de heer J. van Rouwendaal ten behoeve van het plaatsen van een carport op het perceel Beukenlaan 8 te Renswoude;
4. de heer P.L. de Waard ten behoeve van het plaatsen van een tuinhuisje en een erfafscheiding op het perceel Van Arckelweg 2a te Renswoude;

5. mevrouw A. Nap ten behoeve van de bouw van 6 recreatiehuisjes op het perceel Dijkje 1 te Renswoude;

6. de heer A. van den Brink ten behoeve van het vergroten van de woning Beukenlaan 28 te Renswoude;

7. de heer J. van Ginkel ten behoeve van de bouw van een bedrijfsgebouw op het perceel Molenstraat 21 te Renswoude;
8. de heer H. van de Bruinhorst ten behoeve van de vergroting van de woning Esdoornlaan 10 te Renswoude;

9. de heer J.L. van Ekris ten behoeve van de bouw van een loods op het perceel Oude Holleweg 46 te Renswoude;

10. burgemeester en wethouders van Renswoude ten behoeve van de bouw van een twee-onder-een-kapwoning op een perceel in de woningbouwlocatie De Beekweide aan de Ubbeschoterweg te Renswoude. Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 30 november 2004, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht. Verordening GBA
Datum: 18/10/2004

VERORDENING GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE PERSOONSGEGEVENS In de openbare raadsvergadering van 28 september 2004 is de gewijzigde verordening gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens vastgesteld.
De verordening treden in werking op 18 oktober 2004. De wijziging van de verordening is nodig in verband met veranderingen in de automatisering.
De verordening ligt met ingang van 18 oktober 2004 voor een ieder ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 in Renswoude. Op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur en op afspraak 's middags (maandag tot en met donderdag).