Partij voor de Dieren


Stuur nu een protestmail naar Dierenpark Amersfoort en red de bavianen 18-10-2004

De Partij voor de Dieren (PvdD) is ontsteld over het doodvonnis voor 15 mantelbavianen dat is uitgesproken door Dierenpark Amersfoort. Onschuldige dieren, die na levenslange inperking van hun natuurlijk gedrag door opsluiting, ter dood veroordeeld worden wegens ruimtegebrek in de dierentuin. Terwijl het dierenpark er lustig op los fokt om het publiek het spektakel van jonge dieren te bieden, kiest het dierenpark voor de makkelijkste oplossing door de Bavianen in de Death Row te plaatsen.
De PvdD verwerpt dit onzalige idee van het doden van dieren en vraagt in een brandbrief aan Dierenpark Amersfoort om de plannen te wijzigen. Via de site van de partij start een e-mail actie om de doodstraf om te zetten in gratie. Wie aan het opsluiten van dieren geld verdient, zou tenminste ook geld vrij moeten maken om problemen als deze te voorkomen of op ethisch verantwoorde wijze tot een oplossing te brengen. De PvdD overweegt een kort geding aan te spannen als de dierentuin haar plannen door wil zetten.

De PvdD zal minister Veerman vragen in te grijpen en de wet- en regelgeving voor het gebruik van dieren in dierentuinen aan te passen zodat dergelijk wanbeleid tot het verleden behoort.