Ingezonden persbericht


Amsterdam, 18-10-2004

Jubileumaanbiedingen naar Verenigde Staten

Lufthansa en United Airlines vieren tienjarige samenwerking

Lufthansa en United Airlines laten de passagiers meegenieten van hun tienjarige samenwerking. Voor alle reizen naar de Verenigde Staten met één van de jubilerende luchtvaartmaatschappijen gelden aantrekkelijke jubileumaanbiedingen. Boekingen kunnen worden gedaan in de periode van 19 oktober tot en met 6 november. De reisperiode is van 26 oktober tot en met 19 december 2004 en van 1 januari tot en met 11 maart 2005.

Een retour van Amsterdam naar New York of Boston kost in deze periode 269 euro, naar Miami, Orlando en Tampa 309 euro en naar Los Angeles, San Francisco en Chicago 359 euro. De voorwaarden voor de aanbiedingen zijn te vinden op www.lufthansa.nl en www.unitedairlines.nl. Ook de reisbureaus kunnen de passagier informeren over de jubileumaanbiedingen.

De samenwerking tussen de luchtvaartmaatschappijen aan weerszijden van de Atlantische Oceaan begon op 1 juni 1994. Die dag vertrok de eerste Lufthansa-vlucht met een United Airlines-vluchtnummer naar de Verenigde Staten. Het was de start van een blijvend succesvolle samenwerking. Het aantal codeshare-vluchten is in de loop der jaren snel uitgebreid en ligt nu rond de zeshonderd per dag. Dat maakt United Airlines de grootste en belangrijkste partner van Lufthansa. De twee luchtvaartmaatschappijen hebben ook samen de basis gelegd voor de Star Alliance, één van de grootste luchtvaartallianties in de wereld.

De samenwerking biedt veel voordelen voor reizigers. Zij kunnen dankzij goede aansluitingen en op elkaar afgestemde vluchtschema's niet alleen naar vijftien bestemmingen van Lufthansa in de Verenigde Staten reizen, maar ook snel en comfortabel naar nog eens zeventig andere Noord-Amerikaanse steden. Door hun krachten te bundelen slagen de luchtvaartmaatschappijen erin een toenemende synergie in hun marketingbeleid te realiseren, oftewel: 'the best of both worlds'.

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Monique Haras, Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06 e-mail: haras@vanluyken.nl