Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Bijeenkomsten afgelast

Rook- en brandschade provinciehuis

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een bouwkeet op het terrein van het provinciehuis in brand geraakt. De oorzaak van de brand is in onderzoek. Er is sprake van schade aan het provinciehuis en roet drong het gebouw binnen. Er is zaterdag direct gestart met schoonmaken maar een aantal ruimten kunnen nog niet gebruikt worden. Daardoor zullen in de komende weken verschillende bijeenkomsten in het provinciehuis geen doorgang kunnen vinden.

Direct na blussen van de brand is de schoonmaak van het provinciehuis ter hand genomen. Het hele weekeinde zijn medewerkers van de provincie en schoonmaakdiensten in touw geweest. Deze inzet heeft er voor gezorgd dat de werkruimten van Gedeputeerde Staten en enkele onderdelen van het ambtelijk apparaat maandag weer gebruikt konden worden.
De Statenzaal, de Bois-le-Duczaal en de vergaderruimten konden nog niet gereinigd worden. Dat zal door de grootte van de ruimten ook langere tijd vergen. Een inschatting is nog niet te geven. Door de vervuiling zullen in de komende weken diverse bijeenkomsten geen doorgang vinden. Dit zal aan de deelnemers en betrokken organisaties worden medegedeeld.