Verzamelde persberichten maandag

's-Hertogenbosch 18-10-2004

INBRAAK WONING

's-Hertogenbosch - Zondagavond is op de Sint Jacobshof in haar woonplaats 's-Hertogenbosch een 34 jarige vrouw aangehouden. Zij had een breekijzer een raam van een woning aan genoemde straat opengebroken. Getuigen hadden de politie gealarmeerd. Bij de aanhouding werd het breekijzer bij de vrouw aangetroffen. Zij is ingesloten.

VERDACHT VAN VERDUISTERING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag is een 26 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van verduistering. De verdachte stond voor dit feit al vanaf juli 2002 gesignaleerd. Omdat hij in het buitenland verbleef kon aanhouding niet eerder plaatsvinden. Tegen de verdachte is op 22 april 2002 aangifte gedaan van verduistering van een bedrijfsauto.

NIET VOLDOEN AAN VORDERING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag is op de Parade een 30 jarige inwoner van Hedel aangehouden. De man voldeed niet aan meerdere vorderingen van de politie. Hij was kort daarvoor uit een horecagelegenheid gezet vanwege wangedrag. Eenmaal buiten vertoonde hij agressief gedrag en weigerde weg te gaan.

GEWAPENDE OVERVAL

's-Hertogenbosch - Zondagavond zijn drie jongeren uit 's-Hertogenbosch van 15 en 16 jaar oud door twee nog onbekend gebleven personen onder bedreiging van een vuurwapen beroofd. Dit vond plaats langs de spoorlijn aan Orthen waar het drietal zich ophield. Er kwamen twee hen onbekende jongens op fietsen aangereden. Van een van de jongens werd zijn mobiele telefoon afhandig gemaakt waarna een handgemeen ontstond. Een van de twee overvallers trok daarop een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en zette dit tegen het hoofd van een van de Bossche jongens. Daarna gingen de overvallers er met de telefoon en een scooter vandoor.

PROCES VERBAAL SLUITINGSTIJDSTIP HORECA

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag stelde de politie vast dat twee horecagelegenheden, een aan de Ridderstraat en een aan de Graafseweg, zich niet hielden aan het vastgestelde sluitingstijdstip. Tegen de uitbaters is proces-verbaal opgemaakt.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN ONGEVAL

Heusden - De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat op zondag 10 oktober rond tien uur in de avond plaatsvond op de kruising van de Putterstraat met de Wittebroodstraat in Heusden. Daarbij raakte een 44 jarige fietsende vrouw gewond en is de tegenpartij, een bestuurder van een personenauto doorgereden. De vrouw bleek bij onderzoek in het ziekenhuis een gecompliceerde enkelbreuk op gelopen te hebben. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit ongeval zich te melden bij het politieteam Heusden. Telefoon 0900-8844.

GORDELCONTROLE

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen is op de Helftheuvelweg in 's-Hertogenbosch een autogordelcontrole gehouden. Van de totaal 212 gecontroleerde auto's werden 14 personen bekeurd omdat ze geen autogordel om hadden. Ook werd een auto bestuurder bekeurd omdat hij niet handsfree zat te bellen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR OVERVAL

Vught - Door de politie van het district Aa & Dommel is een 41-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man was eerder dit jaar aangehouden in de provincie Zeeland in verband met een overval die hij in Kruiningen had gepleegd. Naar aanleiding van die overval is DNA materiaal van de man veilig gesteld.
Uit onderzoek, naar het DNA van de man en DNA sporen die waren achtergebleven bij een overval op 2 april 1997 op een juwelier aan de Dorpsstraat in Vught, blijkt dat de man zich ook aan die overval heeft schuldig gemaakt. In verband hiermee is de man opnieuw aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

MOTORRIJDER ZWAARGEWOND BIJ ONGEVAL

Zeeland - Zondagmiddag is een 19-jarige motorrijder uit Ravenstein bij een eenzijdig ongeval ernstig gewond geraakt. De man reed even voor 15.00 uur over de Reekseweg in Zeeland. In een bocht in die weg, vlakbij de kruising met Duifhuis, kwam hij in de berm terecht en verloor hij de macht over het stuur. In de berm reed hij tegen een boom. De motorrijder raakte hierbij zwaar gewond. Door personeel van de ambulancedienst en de ter plaatse gekomen traumahelikopter werd het slachtoffer gestabiliseerd. Hierna is hij, per ambulance, met ernstige verwondingen overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Boekel - Maandagmiddag rond 12.40 uur is een 21-jarige man uit Boekel bij een eenzijdig ongeval gewond geraakt. De man reed met zijn auto over het Bovenstehuis in Boekel. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en reed tegen een langs de weg staande boom. Door de klap kwam de auto ondersteboven op de weg te staan. De man uit Boekel is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

TE VEEL GEDRONKEN

Vinkel - Zondagavond, even na 20.00 uur, is op de Coppensdijk in Vinkel een 53-jarige man uit Berlicum bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel gedronken had. De man had bijna vier keer de maximale hoeveelheid alcohol gebruikt. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 10 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook zal de man de Educatieve Maatregel Alcohol (EMA) moeten volgen. Deze meerdaagse cursus kost 506,46 en moet door de overtreder zelf worden betaald.

-----
Oss - In de nacht van zondag op maandag, rond 01.30 uur, werd op de Graafsebaan in Oss een 37-jarige man uit Nijmegen bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 6 uur.

VROUW GEWOND BIJ DOORRIJDEN NA ONGEVAL

Oss - Maandagmorgen heeft een 38-jarige vrouw uit Heesch aangifte gedaan van doorrijden na aanrijding. Bij deze aanrijding raakte de vrouw gewond. Op vrijdag 8 oktober tussen 08.15 en 08.45 uur fietste de vrouw over de Witte Hoeflaan in Oss. Op de rotonde Ruwaardsingel werd ze aangereden door vermoedelijke een personenauto. Na het ongeval is de personenauto doorgereden. De vrouw raakte bij het ongeval gewond. Ze had een hersenschudding en een groot aantal van haar snijtanden is afgebroken. De vrouw werd door een nog onbekend gebleven vrouw naar het ziekenhuis in Oss gebracht. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval en naar de vrouw die het slachtoffer naar het ziekenhuis heeft gebracht. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

GLAASJE OP

Boxmeer - In de nacht van zondag op maandag even voor 01.30 uur is op de Sint Anthonisweg in Boxmeer een 38-jarige man uit Druten bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te vele gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.

MEISJE GEWOND BIJ AANRIJDING

Cuijk - Maandagmorgen is een 13-jarig meisje uit Cuijk gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje fietste rond 09.30 uur over de Zwaanstraat in de richting van de Jan van Cuijkstraat in Cuijk. Op het smalle stuk in die straat kwam ze in aanrijding met de buitenspiegel van een haar tegemoetkomende autobus. De autobus reed na de aanrijding door. Het meisje liep een zwaar gekneusde bovenarm op.