Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving maandag 18 oktober

Alkmaar 18-10-2004 - 16.30 uur

Autos vernield

Alkmaar, zondag 17 oktober 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er vernielingen verricht aan ongeveer vijftien autos op t Hondsbosch, de Wortelsteeg, de Zeswielen, de Sleperstraat, de Wielingenweg, de Bloemaertlaan, de Oude Hoeverweg, de Snaarmanslaan, de Koelmalaan, de Hobbemalaan en de Cort van der Lindekade in Alkmaar. De vernielingen betreffen onder andere het afbreken van achteruitkijkspiegels, ruiten ingooien en banden lekprikken. De politie van Noord-Holland Noord heeft de zaak in onderzoek.

Hond veroorzaakt ongeval: getuigen gezocht

Alkmaar, zaterdag 16 oktober 2004.

Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Ommering in Alkmaar. De aanrijding is veroorzaakt door een loslopende hond op de rijbaan. Bij de aanrijding waren drie autos betrokken. Een vooralsnog onbekende man liet zijn hond niet aangelijnd langs de Ommering (N242) lopen. De lichtkleurige hond stak plotseling de rijbaan over en werd hierbij aangereden door een hard remmende automobilist die in de richting van A9 reed. Twee achteropkomende automobilisten botsten tegen de achterkant van de remmende automobilist. Twee automobilisten moesten met nekklachten naar het MCA in Alkmaar worden overgebracht. De hond was gewond geraakt bij de botsing. De eigenaar pakte zijn hond, stapte in een vermoedelijk blauwe auto en reed weg zonder zich te bekommeren om de automobilisten die bij de botsing betrokken waren. De politie van Noord-Holland Noord is op zoek naar de eigenaar van de hond en getuigen van het ongeval. Bellen kan met de politie van Alkmaar, 0900-8844 (lokaal tarief).

Met drank op achter het stuur met rijverbod

Alkmaar, zondag 17 oktober 2004.

Zondagmiddag om 16.30 uur is een 31-jarige automobilist uit Heerhugowaard bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Pettemerstraat in Alkmaar. Hij blies 480 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Het was niet de eerste keer dat de man bekeurd werd. Hij bleek al enige maanden een rijverbod te hebben omdat hij eerder ook al onder invloed achter het stuur had gezeten.

Twee mannen aangehouden na inbraak in bedrijf

Heerhugowaard, maandag 18 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag zijn omstreeks 3.00 uur twee 18-jarige mannen uit Heerhugowaard aangehouden omdat zij worden verdacht van het plegen van een inbraak bij een bedrijfspand aan de Uiterwaard. Hier bleek een ruit te zijn ingegooid waardoor de daders naar binnen zijn gekomen en diverse computerspullen ontvreemdden. Een buurtbewoner belde de politie omdat er glasgerinkel te horen was. Agenten waren snel ter plaatse en stelden een onderzoek in. Zij zagen in een steegje bij De Liede een deel van de buit (computerapparatuur) liggen. Een van de verdachten werd gezien en probeerde te ontkomen door een tuin in te vluchten. Een agent kon hem al snel aanhouden. Iets later werd een tweede verdachte gevonden in een schuurtje bij De Liede. Ook hij werd aangehouden. De twee zijn meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld.

Onder invloed in de auto

Schermerhorn, maandag 18 oktober 2004.

Maandagochtend even voor 2.00 uur is een 41-jarige automobilist uit Bergen bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Noordervaart in Schermerhorn. De man blies 585 ug/l. De man reed voorbij een stilstaande politieauto en zette zijn auto even verderop bij een bushalte aan de kant. De man verklaarde even uit te rusten omdat hij vond dat hij teveel alcohol op had. Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Woninginbraak

Alkmaar, maandag 18 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Oudegracht in Alkmaar. De onbekenden hebben een laptop weggenomen en zijn binnengekomen door een ruit aan de voorzijde van de woning te forceren.

Woninginbraak en auto weg

Castricum, maandag 18 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Boccherinistraat in Castricum. Naast een mobiele telefoon en geld is ook de auto van de bewoners weggenomen. Het betreft een grijze Opel Astra met het kenteken 97-FK-XD. Het is onbekend hoe de inbrekers binnen zijn gekomen.