Ingezonden persbericht


Linde AG selecteert Matrix10-platform voor optimale samenwerking bij productontwikkeling

PLM-oplossing optimaliseert productdatamanagement en innovatiecycli

Amsterdam, 18 oktober 2004 - MatrixOne, leverancier van Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM), levert de Matrix10 PLM-omgeving aan Linde AG, wereldwijd producent van onder andere vorkheftrucks en magazijnbenodigdheden. Linde AG zet de Matrix10 PLM-oplossing in om de engineering-activiteiten van zijn Material Handling-divisie te optimaliseren. Deze divisie ontwikkelt en produceert vorkheftrucks en elektrische magazijnwagens onder merknamen als Linde en Still. Verder wil Linde AG de Matrix10-omgeving inzetten om zijn productmanagement verregaand te stroomlijnen en optimaliseren.

Met de Matrix10-implementatie, die wordt uitgerold over circa 1.200 desktops, wil Linde de kwaliteit van zijn producten verbeteren, de productiekosten terugdringen en de time-to-market versnellen. Door de belangrijkste bedrijfsprocessen te standaardiseren, verkort en verbetert het PLM-platform de innovatiecycli. De combinatie van het Matrix10-platform en de MatrixOne Engineering Central-applicatie is de basis voor alle collaborative engineering-inspanningen van Linde over de gehele wereld. Linde brengt met deze combinatie zowel interne als externe partners, productgegevens en projectdata samen, wat resulteert in gestandaardiseerde en effectieve ontwikkelprocessen en -structuren.

"We hebben voor MatrixOne gekozen als basis voor de samenwerking binnen onze engineering-activiteiten, vanwege de grote flexibiliteit. Op basis van deze oplossing kunnen we alle leveranciers koppelen aan onze teams van engineers", zegt Andre Scholtz, PLM projectmanager van Linde. "We moeten voortdurend proberen om de ontwikkelkosten te verlagen, de kwaliteit te verbeteren en de time-to-market te versnellen. Matrix10 biedt ons een omgeving waardoor we optimaal kunnen samenwerken binnen projecten om al deze doelstellingen te realiseren."

"Linde is een goed voorbeeld van een innovatieve producent die de strategische waarde van PLM voor lagere ontwikkelkosten, snellere time-to-market en groter concurrentievoordeel erkent. PLM zorgt dat bedrijfsprocessen een collaborative ontwikkelomgeving vormen, die alle betrokkenen bij productontwikkeling, van engineer tot leverancier, bij elkaar brengt", aldus Chris Nicolaes, Director Central Europe bij MatrixOne. "Met de PLM-oplossingen van MatrixOne faciliteert Linde optimale samenwerking tussen ontwikkelgroepen en bedrijfsbrede projectgroepen over de gehele wereld. De stroomlijning van traditionele bedrijfsprocessen verbetert het innovatief vermogen en de productontwikkeling."

###

Linde
Linde AG is een internationale technologiegroep met het hoofdkwartier in Wiesbaden, Duitsland. Het bedrijf heeft circa 46.600 medewerkers en realiseerde een omzet van 9 miljard euro in 2003. Linde is marktleider in de divisies: Gas and Engineering, Material Handling en Refrigeration. De divisie Material Handling produceert een breed assortiment magazijnbenodigdheden, zoals (elektrische) vorkheftrucks en magazijnwagens onder drie merknamen: Linde, Still en OM Pimespo. Verder werkt deze divisie nauw samen met Komatsu.

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens, Sony Ericsson en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.



Ingezonden persbericht