Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 18-10-2004

Oorlogsmonument vernield
ROLDE - In de nacht van zaterdag op zondag is vermoedelijk rond 02.00 uur het oorlogsmonument aan het Kerkplein vernield. Het monument en sokkel werden omgegooid. De schade wordt geraamd op 46.000. Een 60-jarige medewerker deed namens de gemeente Aa en Hunze aangifte.

Politie zoekt nog steeds getuige en verdachten
Op dinsdag 5 oktober jl. werd een 15-jarig meisje uit Meppel lastig gevallen toen zij op het fietspad reed tussen de Prins Bernardsingel en het fietsbruggetje over de Reest. Twee jongens sloegen haar, trapten tegen haar fiets en verscheurden haar schoolschriften. Het gaat om een kale blanke jongen met een piercing in zijn wenkbrauw en een hele rits oorbellen in een oor. Hij droeg een zwarte jas en had witte kisten aan met groen/rode veters. De andere jongen droeg een blauw/grijze trui met een capuchon, die hij over zijn hoofd droeg. Verder had hij ook oorbellen en hij droeg een armband met punten. Beide jongens waren op een scooter. Een vrouw van 40 a 45 jaar, die langs fietste, hielp het meisje. Zij had een fiets met een mandje voorop. De politie wil graag met deze vrouw in contact komen.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.