Verbond van Verzekeraars

Website verzekeraars geeft meer inzicht in beroepsrisico's

Staatssecretaris voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Henk van Hoof, heeft vandaag tijdens de manifestatie Veilig Bouwen te Rotterdam een website gelanceerd die verzekeraars, werkgevers en werknemers inzicht geeft in de beroepsrisicos waar alle sectoren in het bedrijfsleven mee te maken hebben. De site www.beroepsziekten.nl, een initiatief van het Verbond van Verzekeraars, bevat informatie over beroepsrisicos en beroepsziekten van in totaal 125 sectoren en 500 beroepen. De website is voor iedereen toegankelijk.

Met behulp van de website kunnen verzekeraars tot een betere risicocalculatie voor beroepsrisicos komen. Daarmee kunnen ook bedrijven beter worden geadviseerd over bijvoorbeeld maatregelen om te voorkomen dat werknemers een ongeluk krijgen of ziek worden. Werkgevers, met name die het midden- en kleinbedrijf, maar ook werknemers kunnen via de site informatie krijgen over wat zij zelf kunnen doen aan betere omstandigheden op de werkvloer.

Het Verbond van Verzekeraars heeft www.beroepsziekten.nl ontwikkeld in samenwerking met TNO Arbeid en het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB). Daarbij is gebruikgemaakt van een subsidie van het Europees Agentschap Voor Veiligheid En Gezondheid Op Het Werk. Het Verbond zal de komende periode zowel intern als extern de website onder de aandacht brengen om betrokkenen binnen en buiten de sector bekend en vertrouwd te maken met de mogelijkheden. Samen met TNO Arbeid en het NCvB zal het Verbond de website in de toekomst regelmatig updaten en waar nodig uitbreiden.

18 oktober 2004

---