Provincie Utrecht

Persbericht

Werkzaamheden aan drie kruispunten in De Bilt

13-10-2004
Vanaf maandag 18 oktober gaat de provincie Utrecht aan het werk op en rond twee kruispunten op de Utrechtseweg (N237) bij De Bilt. Het gaat om het kruispunt Utrechtseweg-Soestdijkseweg-Universiteitsweg en om het kruispunt Vollenhove. Tevens werkt de gemeente De Bilt vanaf maandag 18 oktober tot en met 19 november aan het kruispunt Soestdijkseweg-Dorpsstraat-Holle Bilt. De werkzaamheden zullen hinder geven voor het verkeer.

Asfalteren kruispunt Soestdijkseweg-Universiteitsweg door de provincie Utrecht

Gedeelten van het kruispunt en de aansluitingen worden opnieuw geasfalteerd en gemarkeerd. Ook komen er nieuwe detectielussen in het wegdek, voor het regelen van de verkeerslichten. Het werk begint op maandag 18oktoberenneemteenweekinbeslag. Het werk wordt in de avond en de nacht uitgevoerd. Een gedeelte van de Soestdijkseweg wordt dan tussen 19:00 uur 's avonds en 06:00 uur 's ochtends afgesloten.
Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Asfalteren kruispunt Vollenhove door de provincie Utrecht Ook dit kruispunt wordt gedeeltelijk opnieuw geasfalteerd, gemarkeerd en van nieuwe detectielussen en markering voorzien. Het werk begint op maandag 18oktoberenzalca.14dagenin beslag nemen. De provincie maakt gebruik van de bestaande afsluiting op de Utrechtseweg. Deze afsluiting is tot 29 oktober van kracht en is het gevolg van werkzaamheden in en van de gemeente Zeist. De omleiding (via de Panweg) staat met borden aangegeven.

Werkzaamheden op het kruispunt Soestdijkseweg-Dorpsstraat door de gemeente De Bilt
De gemeente De Bilt werkt van 18 oktober tot en met 19 november aan de verkeerslichten op de kruising
Soestdijkseweg-Dorpsweg-Holle Bilt.
Tijdens de werkzaamheden worden soms delen van rijbanen afgesloten, maar het verkeer kan de meeste tijd in alle richtingen doorgang vinden. Alleen op donderdag 18 en vrijdag 19 november volgt een gedeeltelijke afsluiting.
Verkeer op de Soestdijkseweg kan op die dagen in twee richtingen rechtdoor rijden. De aansluiting van de Dorpsweg wordt afgesloten. De Holle Bilt wordt gedeeltelijk afgesloten. Men kan wel de Holle Bilt inrijden (naar de Biltsche Hoek), maar men kan vanaf de Biltsche Hoek niet terug. Dat kan alleen via de uitrit van de Biltsche Hoek op de Utrechtseweg.

Omleiding (op 18 en 19 november)
De omleiding wordt met borden aangegeven.


* Verkeer uit de Dorpsstraat, Blauwkapelseweg/Burgemeester de Withstraat wordt via de Tuinstraat en Looijdijk naar de Soestdijkseweg geleid;

* Verkeer vanaf de Soestdijkseweg dat de Dorpsstraat/Burgemeester de Withstraat in wil, wordt via de Looijdijk en de Hessenweg omgeleid.

Om de extra drukte op de kruising Looijdijk-Soestdijkseweg veilig te verwerken komen er op die kruising tijdelijke verkeerslichten.

Nadere informatie
1. Voor nadere informatie over het werk van de provincie Utrecht kunt u contact opnemen met de heer A. van Leeuwen van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 72.
2. Voor nadere informatie over het werk van de gemeente De Bilt kunt u contact opnemen met de heer T.H. van den Hurk van de gemeente De Bilt, tel. (030) 228 96 08.

Laatst gewijzigd op 10/13/2004 11:26:13 AM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl