Provincie Groningen

Groningen in gebieden

Martinikerkhof 12
Postbus 610
9700 AP Groningen
telefoon 050 - 316 49 11
fax 050 - 316 49 33
info@provinciegroningen.nl
Genomineerde scholen Onderwijsprijs Groningen bekend 18 oktober 2004

De jury van de Onderwijsprijs Groningen 2004 heeft bekendgemaakt welke scholen dit jaar kans maken op deze provinciale prijs. In de categorie primair onderwijs zijn dat: Openbaar Primair Onderwijs Hoogezand-Sappemeer, OBS de Badde uit Musselkanaal en OBS 't Vrieske Honk uit Vriescheloo. In de categorie voortgezet onderwijs zijn er twee genomineerden: W.A. van Lieflandschool uit Groningen en Ubbo Emmius uit Stadskanaal. In de categorie beroepsonderwijs en volwasseneducatie gaat de enige inzending van het ROC Alfa-college, unit educatie uit Groningen automatisch door naar de finale.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdagavond 28 oktober a.s. in de Statenzaal van het Provinciehuis te Groningen maakt Ineke Mulder, gedeputeerde voor onderwijs, bekend aan welke scholen de eerste prijs wordt uitgereikt. De beide winnaars ontvangen een speciaal ontworpen trofee en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs 2004 in het Beatrixtheater te Utrecht. Alle genomineerde scholen geven een presentatie van het project dat ingezonden is voor de Onderwijsprijs.

De Onderwijsprijs Groningen is een onderdeel van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In elke provincie hebben scholen een informatiepakket ontvangen met de oproep een activiteit of project in te zenden uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury beoordeelt de inzendingen uit de eigen provincie. De jury wordt dit jaar gevormd door Bernard van Zuijlen, lid Provinciale Staten; Hanneke van der Molen, docente BS De Huifkar, Ten Boer (winnaar Onderwijsprijs Groningen 2002); en Jantina Russchen, journaliste Dagblad van het Noorden.

Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief te werk gaat. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provinciebesturen. Alle ingezonden projecten zullen binnenkort zijn te vinden op website www.onderwijsprijs.nl

Naast de Onderwijsprijs Groningen wordt op 28 oktober a.s. ook een presentatieprijs uitgereikt. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de provincie Groningen en is bestemd voor de school die zich het beste weet te presenteren.