Politie Friesland

Politieberichten van 17/10 (13.00 uur) t/m 18/10 (07.00 uur)

Fryslân 18-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdag tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie tel: 0900 8844

Leeuwarden: diefstal bakstenen
Zondag omstreeks 11.10 uur werd gemeld dat men bezig was stenen weg te halen bij nieuwbouw aan de Hylaarderburen. De stenen werden ingeladen in een stationwagen. Op de Noorderweg werd bedoelde auto aangetroffen. In de auto lagen een grote hoeveelheid cementzakken en stukjes rode steen. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Leeuwarden gaf de diefstal toe.Zijn 48-jarige vrouw eveneens uit Leeuwarden had hem hierbij geholpen. De gestolen stenen lagen achter hun woning. Aangifte door de eigenbaar van de stenen moet nog plaatsvinden.

Drachtstercompagnie: woninginbraak
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Doese. Uit de woning werden diverse goederen ontvreemd. Uit de garage werd een personenauto weggenomen, merk: Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken 17-VK-VF kleur rood. Aangifte werd gedaan door een 57-jartige inwoner van Drachtstercompagnie.

Drachten: snelheidsovertreding
Zondag omstreeks 14.00 uur werd op de Nijtap geconstateerd dat een 21-jarige automobilist uit Jistrum ter plaatse reed met een gecorrigeerde snelheid van 101 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Buitenpost: vernielers aangehouden
Zondag omstreeks 17.00 uur werd gemeld, dat een aantal jongelui op de kuipersweg vernielingen aan net plegen waren. Ter plaatse een vijftal knapen aangetroffen. In een steeg werd een stuk regenpijp losgemaakt en in de steeg weggegooid. De vijf aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bleken vijf strafrechtelijk minderjarige te zijn.

Leeuwarden: man onwel
Zondag omstreeks 15.35 uur werd gemeld dat een man onwel was geworden en in de groenstrook lag van de Aldlansdyk. Ter plaatse bleek de man niet te reageren op pijnprikkels en is door de ambulance overgebracht naar MCL Zuid Toen hij bijkwam deelde hij mede, dat hij pillen had geslikt in combinatie met drank.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 18.25 uur vond op de Prof. Mr P S Gerbrandyweg een aanrijding plaats tussen een auto, bestuurd door een 40-jarige inwoner van Harkema en een 20-jarige fietser uit Leeuwraden. De auto schepte de fietser, toen hij bij de oversteekplaats ter hoogte van de Verzetstraat de Prof Mr P S Gerbarndyweg over stak. De fietser raakte licht gewond en is per ambulance voor onderzoek overgebracht naar MCL Zuid.

Boijl: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 16.25 uur reed een 70-jarige bromfietser uit Oosterwolde over het fietspad gelegen naast de Boijlerstraat. Op een gegeven moment werd hij onwel en verloor de macht over het stuur. Hierdoor botste hij tegen een boom. De boom stond tussen het fietspad en de Boijlerweg. Met een hoofdwond is de man per ambulance overgebracht naar Tjongerschans in Heerenveen.

Leeuwarden: inbraak garagebedrijf
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een garagebedrijf aan de Hortensiastraat. Met een baksteen werd een raam vernield. In de showroom werd een ruit van een vitrine vernield. Weggenomen werd een draagbare DVD-speler. Aangifte werd gedaan door een 32-jarige inwoner van Oentjserk.

Kollumerzwaag: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 22.10 uur werd melding gemaakt dat een auto door een trein was aangereden.. Een machinist kwam met de trein vanaf station Zwaagwesteinde en trok op. Voor de overweg met de Boumswei ziet hij een personenauto op de overweg staan en gaat vervolgens vol in de remmen. De trein ramde de auto op de overweg in de linkerzijkant en de auto werd 50 meter meegesleurd. Door de brandweer is de automobilist, een 45-jarige inwoner van Zwaagwesteinde uit zijn auto gehaald en per ambulance overgebracht naar MCL Zuid. De man was aanspreekbaar. De trein werd bestuurd door een 51-jarige inwoner van Menaldum Door de verkeersongevallendienst van de politie zal een onderzoek worden ingesteld.

Drachten: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 03.10 uur werd op de Berglaan een 36-jarige automobilist uit Wehe Den Hoorn gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 730 ug/l, goed voor een rijverbod van 8 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heerenveen: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 04.10 uur werd op de Haskeruitgang een 23-jarige automobiliste uit Leeuwarden gecontroleerd. Zij had gedronken. Op het bureau blies zij 535 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur.

Drachten: inbraak bedrijf
Maandag omstreeks 04.00 uur werd melding gemaakt dat er werd ingebroken in een restaurant aan de Zuiderbuurt. In de naastgelegen steeg werd het bovenste gedeelte van een nooddeur opengebroken. Vanuit het kantoortje werd een hoeveelheid geld weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 56-jarige inwoner van Leek.