Museum Joure

Persbericht

Joure, 18 oktober 2004

,-Edwin Rutten 'Ome Willem' is terug in een uitverkocht Joure!

Ome Willem bestaat 30 jaar! Reden voor een verjaardagsfeestje dat hij komend theaterseizoen gaat vieren met ruim 100 voorstellingen door het gehele land. Ome Willem's tour ging afgelopen zaterdag in première in het oude Luxor Theater in Rotterdam en doet aanstaande vrijdag Party- en zalencentrum 't Haske in Joure aan.

De vele liedjes die Harry Bannink en Willem Wilmink schreven, zoals 'Deze vuist op deze vuist' zullen de revue passeren. Uitroepen van Ome Willem zoals ''Joepie de Poepie' en 'Lust je wel een broodje poep?' zullen jong en oud bekend in de oren klinken! Uiteraard wordt Ome Willem bijgestaan door zijn twee geitenbreiers: Ton-Herman Melis en Fried Manders. De regie van de voorstelling is in handen van Haye van der Heyden. De Kultuerried Museum Joure (zij organiseert sinds jaar en dag kinder- en volwassenen theater- en muziekvoorstellingen door heel gemeente Skarsterlân) samen met de natuurafdeling, twee voorstellingen van Ome Willem weten te contracteren, geheel passend bij de spraakmakende thematentoonstelling Poepgoed, alles over poep, die op deze dag vanaf 10.00 uur 's morgens tot 21.00 uur te bezichtigen is

Producent Mark Vijn en Edwin Rutten verwachten veel jonge en oude Rakkers, vaders, moeders, opa's en oma's! Na afloop van de voorstelling, die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, kan iedereen op de foto met Ome Willem en nog even lekker nakletsen. Zoals Ome Willem zegt: "Rrrrakkkers, ik verheug mij jullie te zien.., Joepie de Poepie !!!!!"

Voor informatie over de voorstelling kunt u bellen met VVV/ANWB tel. 0513-416030 De zaal is een kwartier voor aanvang geopend en duurt ongeveer 1.1/4 uur. Tip voor een goede zit voor de allerkleinsten: neem een teiltje met een kussen mee als een soort "stoelverhoger" en zet kinderen achter kinderen en volwassenen achter volwassenen. Wij hebben er zin in!


---- --