3 e persbericht van maandag 18 oktober 2004

Eindhoven 18-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven/Reusel: Verdachte fietsendiefstal opgepakt

Een 36-jarige man uit Eindhoven is maandagochtend rond 8.00 uur in zijn woning in Woensel-Noord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal in Reusel van een fiets. Die werd op maandag 27 september rond 19.30 uur weggehaald vanaf de Lindestraat. De eigenaresse zag toen een man in een auto wegrijden met haar fiets in de achterbak van zijn wagen. Na onderzoek kwam de politie uit bij de Eindhovenaar. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Man aangehouden na uitschelden agenten

Een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is maandagmiddag rond 15.45 uur aangehouden nadat hij twee agenten had uitgescholden. Dat gebeurde nadat de vriendin van de man een bekeuring had gekregen omdat zij haar auto op een invalidenplaats had geparkeerd terwijl ze daar geen parkeerkaart voor had. De man werd daar boos over en schold de politiemensen enkele malen uit. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen de man, die is aangemerkt als veelpleger, is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Autogordelcontrole

Bij een autogordelcontrole op de Deurneseweg zijn drie bekeuringen uitgeschreven. Dat gebeurde maandag tussen 16.30 en 17.30 uur.

Westerhoven: Verdachten diefstal benzine aangehouden

Twee mannen uit het Gelderse Rossum zijn maandagmiddag rond 14.15 uur aangehouden op de Kempervennendreef. Ze worden ervan verdacht dat ze benzine aan het stelen waren uit autos die daar stonden geparkeerd. De politie was gewaarschuwd door een getuige. In de wagen van het duo vonden agenten enkele jerrycans en een handpomp. De mannen van 25 en 27 jaar zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Son: Verdachte man in bedrijf aangehouden

Een 30-jarige man uit Venray is maandagmiddag rond 14.30 uur aangehouden in een bedrijf aan de Ekkersrijt 5500. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor in een nabijgelegen bedrijf aan de Ekkersrijt 5000 is geweest en daar in de jaszak van een daar opgehangen colbertje aan het voelen was. Omdat de man niets in het bedrijf te zoeken had, waarschuwde een getuige de politie. Agenten zagen de man vervolgens het andere pand binnengaan, waarop hij werd aangehouden. Daarbij schold hij de agenten uit. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Dommelseweg is maandag tussen 16.40 en 18.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij reden 94 van de 1301 gecontroleerde voertuigen te hard. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan; de hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.