Gemeente Den Haag

september 2004
Residentie.net zendt debattenserie: "Den Haag, uw stad van Morgen" rechtsreeks uit (30 september)

De debatten tussen het gemeentebestuur en de inwoners van de stad over de toekomst van Den Haag zijn rechtstreeks op Residentie.net te volgen. Daarnaast wordt op het lokale televisiekanaal "Den Haag TV" een samenvatting uitgezonden. Deze uitzendingen worden mogelijk door een unieke samenwerking van Stadsomroep Den Haag, RTV West met Residentie.net. De debatten zijn een onderdeel van de communicatiecampagne: "Den Haag van Morgen, de toekomst in vogelvlucht" en vinden plaats in Escamp, Scheveningen en Leidschenveen-Ypenburg.

Internet is door de jaren heen een steeds grotere rol gaan spelen in de informatievoorziening, communicatie en dienstverlening. Het internetgebruik neemt in Den Haag ook toe. Inmiddels heeft ruim driekwart van de Hagenaars de beschikking over internet. Zeven op de tien kan ook thuis van internet gebruik maken. De beschikbaarheid over internet is vooral sterk toegenomen bij groepen die voorheen in verhouding minder vaak over internet bleken te beschikken. Het gaat hierbij om ouderen, de lagere inkomensgroepen en lager opgeleiden (bron Stadsenquete 2004).
De uitzending van de debattenserie op Residentie.net geeft dan ook nieuwe en extra mogelijkheden aan Hagenaars om de discussies te volgen en desgewenst snel te reageren door het indienen van eigen ideeën op www.residentie.net of www.denhaag.nl.

De debatten vinden plaats op 18 en 19 oktober in de Bentelostraat 313 (Mondriaan onderwijsgroep); op 1 en 2 november in Leidschenveen-Ypenburg, Centrum Piet Vink, Plesmanstraat 217 en in Scheveningen op 15 en 16 november in De Vonk, Duinstraat 4. De debatten beginnen om 19.15 uur en staan onder leiding van Paula Udondek.