Regio IJssel-Vecht

Persbericht

Maandag 18 oktober 2004

Start met C2000 voor hulpverleningsdiensten in de regio

C2000 is in gebruik in de regio IJsselland/IJssel-Vecht. Vanaf vandaag werken brandweer, politie en ambulancezorg met het nieuwe digitale communicatiesysteem. De centralisten in de Gemeenschappelijke Meldkamer Zwolle (GMZ) zijn vandaag bij de start van de dienst overgegaan op C2000. Drie jaar is er gewerkt aan de regionale invoering. En na een uitvoerige testperiode in de afgelopen maanden is gebleken dat het systeem aan de eisen voldoet.

De brandweer en ambulancezorg in de regio IJssel-Vecht zijn per direct over op C2000. Alle medewerkers van deze diensten zijn in de afgelopen maanden opgeleid om met het nieuwe systeem te kunnen werken. De oude portofoons zijn vervangen door de nieuwe C2000 portofoons. Mede door de ervaringen van de startregio's Amsterdam en Zuid-Limburg is veel aandacht geschonken aan de opleiding en ondersteuning. De communicatie vindt de komende tijd plaats via de portofoons. De oude, analoge mobilofoons blijven voorlopig in gebruik. Begin volgend jaar worden deze vervangen door C2000-mobilofoons.

De Regiopolitie IJsselland gaat gefaseerd over op het nieuwe systeem. Deze week start de opleiding. Alle politiemedewerkers beschikken straks over een eigen C2000-portofoon die na de opleiding wordt uitgereikt. De eerste maanden blijft het oude analoge radionetwerk gekoppeld aan het C2000-netwerk. Daardoor is communicatie met de meldkamer en onderling contact zowel mogelijk met de oude portofoon als de nieuwe, C2000-portofoon. Voor het eind van het jaar maken de meeste politiemedewerkers van C2000 gebruik.

Op 18 oktober is het nieuwe systeem officieel in gebruik genomen door Henk Jan Meijer, korpsbeheerder van de Regiopolitie IJsselland en voorzitter van de Regio IJssel-Vecht. De Korpschef Politie Pieter-Jaap Aalbersberg, Regionaal commandant Brandweer Frank Schumacher en directeur Regionale Ambulancevoorziening Piet Huizinga deden via C2000 een oproep aan een aantal eenheden in het veld. Daarmee werd de ingebruikname bezegeld.

Noot aan de redactie:
Over circa 4 weken ontvangt u een persbericht met de eerste ervaringen. Dan is er ook meer mogelijkheid om uitgebreider op de invoering van C2000 in deze regio in te gaan. Desgewenst kan daar een bezoek aan worden gekoppeld aan de Gemeenschappelijke Meldkamer Zwolle. Informatie
Han Arends, regionaal projectleider C2000
Telefoon (038) 428 19 16 of (06) 511 436 58


-----------------------


---- --