ADO Den Haag

Aan: KNVB
T.a.v. de heer H. Kesler Postbus 515
3700 AM Zeist

Datum 18 oktober 2004

Aanvullende verklaring ADO Den Haag naar KNVB

Geachte heer Kesler, beste Henk,

De officiële verklaring direct na het gestaakte duel ADO Den Haag ­ PSV van zaterdag 16 oktober jl. zal ongetwijfeld ontvangen en bestudeerd zijn. We hebben er behoefte aan het volgende toe te voegen:

Het staken van de wedstrijd door Temmink om de door hem genoemde redenen wordt door ons onder- steund. We benadrukken nogmaals ons te distantiëren van de spreekkoren aan zijn adres.

Nu de door ons allen met de mond beleden aanpak van foute speekkoren bij ADO Den Haag in praktijk is gebracht, verwachten we dat dit uniform bij de andere wedstrijden wordt overgenomen. We constateren dat de toon is gezet. Voor de komende tijd betekent dit tevens dat hiermee een `praktische uitvoerings- norm' is vastgesteld.

Gaarne leveren we onze bijdrage aan een ADO Den Haag ­ PSV casestudy die er voor moet zorgen dat bij alle toekomstige wedstrijden onder de KNVB reglementering eenduidig wordt opgetreden door het scheidsrechterskorps. Hiermee worden ook bedoeld de wedstrijden die door de KNVB zelf worden georganiseerd. Het vreemde verschijnsel dat de spreekkoren bij de wedstrijd ADO Den Haag ­ Ajax een andere reactie oproepen dan bij de thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Liechtenstein wordt dan tenminste vermeden. Gaarne ontvangen wij de bevestiging dat de KNVB zich met spoed kwijt van haar taak richting scheidrechters.

ADO Den Haag heeft in het streven naar beheersing van het wangedrag van sommige groepen bezoek- ers met hulp van de gemeente Den Haag hoogwaardige camera's geïnstalleerd. Het is daardoor mogelijk camerabeelden van de wedstrijd tegen PSV intensief te bestuderen met de goede hoop overtreders van het huisreglement te identificeren. Zij zullen direct een stadionverbod opgelegd krijgen. Bovendien zal de club zich intern beraden over additionele maatregelen ter handhaving van het ingezette beleid. Hierover zullen wij op korte termijn nadere informatie sturen.

Met vriendelijke groet, Namens ADO Den Haag,
Ruurd E. de Boer,
Voorzitter RvC

Behandeld door S. de Haseth
Doorkiesnummer 070 3054508
E-mail s.dehaseth@adodenhaag.nl

---- --