Ingezonden persbericht


Lexar en Kodak breiden hun aanbod Flash geheugen kaarten verder uit met de introductie van KODAK xD-Picture Cards

Lexar Media en Eastman Kodak Company hebben bekend gemaakt dat het aanbod van KODAK flash geheugenkaarten wordt uitgebreid met de KODAK xD-Picture Card. De toevoeging van de xD-Picture Card vloeit voort uit het voornemen van beide bedrijven om consumenten een reeks populaire digitale media formaten te bieden. Lexar is het vierde kwartaal 2004 begonnen met distributie en marketing KODAK xD-Picture Cards via de wereldwijde verkoop en distributie kanalen van Lexar en Kodak.

De xD-Picture Card is één van de kleinste formaten in flash geheugenkaarten voor digitale camera's. Volgens de NPD Groep vertegenwoordigt deze kaart in juni 12.8 procent van de totale Amerikaanse markt voor flash geheugen kaarten. xD-Picture Cards bieden hoge capaciteiten voor grote mega-pixel foto's en ondersteunen een maximale toekomstige capaciteit van 8GB.

In mei hebben Lexar en Kodak een samenwerking voor lange termijn aangekondigd met het oogmerk een groter aandeel in de markt van verwisselbaar digitale geheugen producten te veroveren. Dit is ingegeven door de massale vraag naar digitale camera's mobiele telefooncamera's draagbare muziekspelers en andere consumenten elektronica.

Over Eastman Kodak Company
Kodak is leider in het ondersteunen van mensen bij het maken, delen, afdrukken en bekijken van beeldmateriaal - voor herinnering, voor informatie, voor amusement. Het bedrijf is een belangrijke partij binnen de 'infoimaging', een sector van $385 miljard die bestaat uit apparatuur (digitale camera's en flatpanel displays), infrastructuur (online netwerken en beeld aflever systemen) en services & media (software, film en papier waarmee beelden kunnen worden benaderd, geanalyseerd en afgedrukt).

Met een omzet van $13.3 miljard in 2003, kent het bedrijf verschillend activiteiten: Health, levert traditioneel en digitaal beeldmateriaal, productie en diensten aan de gezondheidszorg ; Graphical Communication Group, verzorgt on-demand kleurendrukwerk en network uitgeefsystemen en bestaat uit drie dochterondernemingen: Encad, Inc., NexPress Solutions en Kodak Versamark; Commercial Imaging, levert producten en diensten voor het ontwikkelen, verwerken en bewaren van foto's voor bedrijven en overheden; Display & Components, ontwerpt en produceert state-of-the-art organische verlichte diode displays en andere specialiteiten en levert lenzen en sensoren aan fabrikanten; en Digital & Film Imaging Systems, die consumenten, professionals en de filmwereld voorziet van digitale en traditionele producten en diensten. Nadere informatie is te vinden op www.kodak.com .

Over Lexar Media
Lexar Media is toonaangevend in productie en marketing van flash geheugenkaarten, USB flash drives, card readers en ATA controller technologie voor de digitale fotografie, consumenten elektronica en de industriële en communicatie markten. Het bedrijf bezit ruim 76 controller en systeem patenten en verstrekt haar technologie in licentie aan bedrijven zoals Olympus, Samsung Electronics, SanDisk Corporation en Sony. Nadere informatie is verkrijgbaar via: www.lexarmedia.com.

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:
Lexar Media Europe, Steve Mariott, tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com
Transcontinenta, Tiedo Boertien, tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl
Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl