Gemeente Ede

nummer 218 / Ede, 19 oktober 2004

Borrelbus rijdt voorlopig niet

Een incident in de borrelbus heeft tot gevolg dat de bus dit weekend niet rijdt. In overleg met de gemeente, de politie, de horecabelangenvereniging Ede Centrum en beveiligingsbedrijf Profi-Sec heeft de Firma Noot hiertoe besloten. De komende week onderzoekt de gemeente Ede of er mogelijkheden zijn om de borrelbus te continueren. Uitgangspunt hierbij is dat de orde in de bus niet verstoord mag worden en passagiers en chauffeurs geen gevaar lopen.

Door het succes van de borrelbus besloot het college van burgemeester en wethouders in september om de proef tot eind december 2004 te verlengen. Door een vechtpartij en vernielingen in de bus is het nu noodzakelijk om tussentijds het initiatief te beoordelen. In onderling overleg wordt bekeken wat er moet gebeuren om veilig vervoer per bus naar de buitendorpen te laten plaatsvinden. Betrokken partijen bekijken op welke wijze de borrelbus mogelijk toch de wekelijkse rit naar de buitendorpen kan hervatten.

Gebruikers van de borrelbus worden via strooifolders en borden geinformeerd.Zowel de politie als taxibedrijven zijn inmiddels door de gemeente op de hoogte gebracht van de mogelijke toename van passagiers het komende weekend.

---