Ingezonden persbericht

Breda, 19 oktober 2004

OZ WEDEROM EEN VAN DE BESTE ZORGVERZEKERAARS

In het algemeen rapport uitvoering Ziekenfondswet 2003, dat het College Toezicht Zorgverzekeringen (CTZ) heeft uitgebracht aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur wordt OZ zorgverzekeringen aangemerkt als één van de beste zorgverzekeraars.

Het CTZ rapporteert jaarlijks aan de minister over het functioneren van alle zorgverzekeraars in Nederland, aan de hand van zogenoemde uitvoeringsverslagen en door diverse onderzoeken. OZ wordt als één van de drie beste zorgverzekeraars aangemerkt. Dit mag opvallend worden genoemd, omdat OZ ook al in 2002 deze uitzonderlijke kwalificatie ontving. Als enige zorgverzekeraar in Nederland levert OZ dus meerjarig volgens het CTZ een goede prestatie.

Op onderdelen van deze functie-uitoefening wordt door OZ met name goed gescoord, te weten op het gebied van verzekerdenbelangen, overeenkomstenbeleid, huisartsenzorg, bestrijden van fraude, controles, automatisering, beleggingen en solvabiliteit. Dit alles leidt tot de totaalscore goed.

Het CTZ merkt nog expliciet op in de vergelijking van de beheerskosten van zorgverzekeraars in Nederland, dat OZ met name opvalt door de laagste beheerskosten per verzekerde in Nederland.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van OZ zorgverzekeringen, Eggo Boer:

OZ zorgverzekeringen levert het bewijs, dat een hoge kwaliteit van dienstverlening mogelijk is met lage beheerskosten. OZ onderscheidt zich vooral door zijn klantnormen: bijvoorbeeld door binnen 14 dagen de transacties met zijn klanten af te handelen en door voortdurend goed bereikbaar te zijn, zowel per telefoon als per e-mail. Mede door het gebruik van ICT toepassingen kan deze doelmatigheid in het uitvoeren van de zorgverzekering worden bereikt. Zo heeft OZ als één van de weinigen een digitaal dossier van alle verzekerden.

Noot:
OZ zorgverzekeringen is met ruim 600.000 ziekenfonds- en particulier verzekerden vooral werkzaam in Zuid-West Nederland: Rotterdam, Zuid-Hollandse eilanden, West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Eggo Boer, voorzitter van de Raad van Bestuur van OZ zorgverzekeringen, telefoon (076) 522 23 44 of

e-mail eggo.boer@OZ.nl

---- --