2e persbericht van dinsdag 19 oktober 2004

Eindhoven 19-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van betrokkenheid bij hennepkwekerij aangehouden

Een 39-jarige man uit Beek en Donk is maandagochtend rond 9.00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de hennepkwekerij die vorige week donderdag werd ontdekt in een woning aan de Orionstraat in Eindhoven (zie 2e persbericht van donderdag 14 juli). Hij zou de huurder van de woning zijn. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Eindhoven: Man opgepakt voor tanken zonder betalen

Een man van 38 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 14.15 uur aangehouden op de Barrierweg. Agenten zagen hem kort daarvoor met hoge snelheid in een auto vanaf de Frankrijkstraat de Dr. Berlagelaan inrijden. Ook was de kentekenplaat aan de achterkant van de wagen afgeplakt. Nadat ze de man op de Barrierweg hadden laten stoppen, bleek dat hij kort daarvoor bij een benzinepomp aan de Frankrijkstraat had getankt en was weggereden zonder te betalen. Tegen de man is na zijn aanhouding proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Drie gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de snelweg A58 van Tilburg naar Eindhoven ter hoogte van knooppunt Batadorp zijn drie lichtgewonden gevallen. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 9.45 uur. Nadat een Engels echtpaar in een personenauto de afslag vanaf de A58 naar de A2 had gemist, is de bestuurder op de weg gestopt en achteruit gereden. Een achteropkomende bestelbus kon de auto vervolgens niet meer ontwijken en reed er tegenaan. De 70-jarige Engelsman, die de wagen bestuurde, is met een hoofdwond opgenomen in een ziekenhuis. Zijn 60-jarige echtgenote, die naast hem zat, is ter observatie in hetzelfde ziekenhuis opgenomen. De bestuurder van de bestelauto, een 58-jarige Amsterdammer, liep hoofd- en beenletsel op. Ook hij is opgenomen in een ziekenhuis. Een deel van de snelweg is na de aanrijding enige tijd afgesloten geweest.

Veldhoven: Verdachte van brandstichting aangehouden

In zijn woning in Veldhoven is dinsdagochtend rond 7.15 uur een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de brandstichting op 10 juli in een bedrijf aan de Run 4200. Daarbij werd een miljoenenschade aangericht. De jongen is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De recherche van de politie-afdeling Veldhoven onderzoekt ook of de jongen mogelijk bij andere branden betrokken is geweest. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.