Provincie Drenthe

Nieuwe makkelijke tarieven

OV-bureau introduceert Eurokaart in Groningen, Assen en Emmen

Assen, 19 oktober 2004
Persberichtnummer 04-155

Het OV-bureau introduceert nog voor het eind van dit jaar het Eurokaartje in de steden Groningen, Assen en Emmen. Daarnaast wordt nog een nieuwe kaartsoort ingevoerd, de VoordeelDalkaart. Het OV-bureau wil het reizen met de bus in Groningen en Drenthe makkelijker maken en zo meer reizigers trekken. De twee nieuwe kaartsoorten moeten hieraan een bijdrage leveren. De exacte ingangsdatum van de kaartjes wordt nog bekend gemaakt.

Eurokaartje steden
Het reizen met de bus in de steden Assen, Emmen en Groningen kost vanaf eind 2004 in de voordeeluren 1 euro. Hiermee kan een uur onbeperkt gebruik worden gemaakt van de stad- en streekbussen in de betreffende stad. In Emmen kan zowel op de bussen van Arriva als van de nieuwe vervoerder Connexxion gebruik worden gemaakt van het Eurokaartje. Het gemakskaartje is voor reizigers zonder strippenkaart altijd voordeliger en voor reizigers met een voorverkoop strippenkaart in veel gevallen ook.

VoordeelDalkaart
De VoordeelDalkaart is een dagkaart waarmee een dag onbeperkt gebruik kan worden gemaakt van het busvervoer in heel Groningen en een groot deel van Drenthe. Het aantrekkelijke tarief van 6 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot 11 jaar is voor veel reizen aantrekkelijker dan de reguliere openbaar vervoer tarieven.
* Beide kaartsoorten zijn verkrijgbaar bij de chauffeur
* Beide kaartsoorten zijn op werkdagen na 9 uur te koop; weekenden en in juli, augustus en de kerstvakantie de hele dag, dus ook voor
9 uur;

* De VoordeelDalkaart is niet geldig in de buurtbus en Servicebus Assen;

* De Eurokaart is niet geldig in de Servicebus Assen en de Qliners in Groningen;

* Medio 2005 worden de nieuwe kaartsoorten geëvalueerd;

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl