Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326

Datum: 19 oktober 2004

(

Hillegom Eenzijdig ongeval en rijden onder invloed
De politie heeft op dinsdag 19 oktober omstreeks 07.20 uur een 27-jarige automobilist uit Hillegom aangehouden wegens rijden onder invloed van alchol en het veroorzaken van een eenzijdig verkeersongeval. De man reed over de Leidsestraat in de richting van de Provincialeweg N207 en had zijn voertuig niet onder controle. Ter hoogte van een flitspaal reed de man op een verkeersheuvel en vervolgens daar tegen een paal. Ter plaatse gekomen agenten zagen dat de man onvast ter been was en roken bij hem een alcohollucht. Een blaastest gaf een resultaat aan van 1215 ug/l, terwijl de limiet 220 is. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 16 uren.

Waddinxveen Babbeltruc en diefstal
Een bewoonster van de Potgieterstraat heeft aangifte gedaan van diefstal en poging oplichting door middel van een babbeltruc. Donderdag 14 oktober omstreeks 14.30 uur werd de vrouw telefonisch benaderd door een man die zich voordeed als medewerker van een bank. De man kondigde de komst van een andere medewerker aan vanwege problemen met de rekening. Korte tijd later kwam de medewerker aan de deur waarna de man zich de woning insprak. Vervolgens probeerde hij de bankpas en pincode van de vrouw te ontfutselen. Een tweede 'medewerker' belde vervolgens aan waardoor de vrouw de kamer verliet. De vrouw is echter niet op het verhaal van de mannen ingegaan waarna zij de woning verlieten. De vrouw miste later echter een geldbedrag uit haar portemonnee dat kennelijk in het ogenblik dat zij de tweede man binnenliet was weggenomen. De politie adviseert bewoners niet op dergelijke praktijken in te gaan en wijst erop dat dit niet de werkwijze is van banken.

Leiden Woninginbraak
In een woning aan de Witte Singel is op dinsdag 19 oktober tussen 02.00 en 04.00 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door vermoedelijk het flipperen van de voordeur. Uit de woning werd vervolgens onder andere mobiele telefoons, een laptop weggenomen. In de woning vond men ook de autosleutels waarna ook de auto van de bewoners werd weggenomen. De auto staat inmiddels gesignaleerd als zijnde gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

--- einde berichten ---
---

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --