Ingezonden persbericht


Lexar's nieuwe JumpDrive TouchGuard gebruikt vingerafdruk om data te beschermen en om de toegang tot beveiligde websites te vereenvoudigen

Lexar Media introduceert de JumpDrive TouchGuard, een USB flash drive die is voorzien van een geïntegreerde biometrische vingerafdruk sensor die de identiteit van de gebruiker vaststelt en zo eenvoudig toegang kan bieden tot beveiligde files en met wachtwoorden beschermde websites.

Met de nieuwe standaard voor beveiligd draagbaar geheugen kunnen JumpDrive TouchGuard - gebruikers met hun vinger inloggen en hoeven geen naam en wachtwoord niet meer te onthouden en in te voeren. JumpDrive TouchGuard werkt als een USB 2.0 hi-speed draagbaar geheugensleutel met eigen Internet toegang. Hierop kunnen de favoriete websites en meer dan 200 gebruikersnamen en wachtwoorden worden bewaard en beheerd.

Dankzij de compacte MBF310 Sweep Sensor van Fujitsu en goede algoritmes kunnen tot 10 unieke vingerafdrukken herkennen. Deze MBF310 Sweep Sensor is speciaal ontwikkeld voor integratie in de JumpDrive USB flash drive.

De opgeslagen informatie op de JumpDrive TouchGuard wordt beveiligd met ingebouwde encryptie. De AES 256-bit encryptie zorgt ervoor dat de bestanden op de JumpDrive of op de computer beveiligd zijn totdat ze door vingerafdruk herkenning wordt vrijgegeven. Nadat de authenticatie is ingesteld zijn alle vingerafdrukken, data en wachtwoorden veilig op de JumpDrive versleuteld. Dat betekent dat de data en wachtwoorden ook bij verlies en diefstal volledig tegen ongeoorloofd gebruik beschermd zijn.

De draagbare JumpDrive TouchGuard werkt met Windows 2000 en XP computers.

In eerste instantie zal de JumpDrive TouchGuard worden geleverd met een capaciteit van 256 MB en komt in oktober beschikbaar voor ca ¤ 58,50.

Over Lexar Media
Lexar Media is toonaangevend in productie en marketing van flash geheugenkaarten, USB flash drives, card readers en ATA controller technologie voor de digitale fotografie, consumenten elektronica en de industriële en communicatie markten. Het bedrijf bezit ruim 76 controller en systeem patenten en verstrekt haar technologie in licentie aan bedrijven zoals Olympus, Samsung Electronics, SanDisk Corporation en Sony. Nadere informatie is verkrijgbaar via: www.lexarmedia.com.

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:
Lexar Media Europe, Steve Mariott, tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com
Transcontinenta, Tiedo Boertien, tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl
Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl