Apple Benelux

Apple voegt 1,8-GHz model toe aan Power Mac G5-serie voor slechts EUR 1.659 inclusief BTW

Bunnik, 19 oktober 2004 - Apple voegt vandaag een Power Mac G5-desktopmodel met één 1,8 GHz processor toe aan de revolutionaire 64-bits Power Mac G5-serie. Het nieuwe model kost slecht EUR 1.659 inclusief BTW en betekent een verlaging van de instapprijs van de Power Mac G5-serie. Tot nu toe bestond deze productlijn uit modellen met twee processors van 1,8, 2,0 en 2,5 GHz. Met deze nieuwe Power Mac G5 beschikt de gebruiker over een krachtige en uitbreidbare torenconfiguratie voor een betaalbare prijs.

"Dit nieuwe, uiterst voordelig geprijsde instapmodel brengt de unieke prestatievoordelen van de 64-bits PowerPC G5-processor binnen het bereik van elke professional en professionele consument", aldus David Moody, Vice President Worldwide Mac Product Marketing van Apple. "Nu kunnen nog meer klanten profiteren van de kracht van de G5. Bovendien biedt dit model heel veel ruimte voor uitbreiding."

De nieuwe 1,8-GHz Power Mac G5 heeft razendsnel geheugen met een hoge bandbreedte (6,4 GB per seconde), tot 4 GB werkgeheugen, drie PCI-uitbreidingssleuven, tot 500 GB interne seriële ATA-massaopslag en AGP 8x Pro grafische ondersteuning. Dat alles is geïntegreerd in een verbluffende, professioneel ogende aluminiumbehuizing met een innovatief computergestuurd koelsysteem voor een geruisloze werking.

De 1,8-GHz Power Mac G5 bevat een NVIDIA GeForceFX 5200 Ultra-videokaart met ondersteuning voor twee beeldschermen, plus supersnelle verbindingsmogelijkheden en I/O, zoals Gigabit Ethernet, FireWire 800, twee FireWire 400-poorten, drie USB 2.0-poorten, optische digitale geluidsinvoer en -uitvoer, analoge geluidsinvoer en uitvoer en een koptelefoonaansluiting. Het systeem ondersteunt tevens draadloos netwerken met een snelheid van 54 Mbps via AirPort Extreme, en is voorbereid voor Bluetooth om draadloos verbinding te kunnen maken met een groot aantal voor Bluetooth geschikte randapparaten.*

Alle Power Mac-computers worden geleverd Mac OS X versie 10.3 "Panther", Mail, iChat AV, Safari, Sherlock, Adresboek, QuickTime, iLife '04 (omvat iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD en GarageBand), iSync, iCal, Dvd-speler, Classic-omgeving, Art Directors Toolkit, GraphicConverter, Microsoft Office 2004 for Mac Test Drive, OmniGraffle, OmniOutliner, Zinio Reader en Xcode Developer Tools.

De Apple flat-panelbreedbeeldschermen vormen de perfecte aanvulling op de Power Mac G5. Elk van deze beeldschermen heeft een fraaie aluminiumbehuizing met een zeer smalle rand, en is bevestigd aan een aluminiumvoet met een eenvoudig verstelbaar scharnier. De blikvanger van de serie is de verbluffende 30-inch Apple Cinema HD Display, een professioneel active-matrix LCD-beeldscherm met een resolutie van maar liefst 2560 x 1600 pixels - het grootste hoge-resolutiescherm aller tijden voor een prijs van EUR 3.839,- inclusief BTW. Daarnaast zijn er de 23-inch Apple Cinema HD Display en de 20-inch Cinema Display, die zowel creatieve professionals als professionele consumenten de hoogste kwaliteit bieden die momenteel op het gebied van flat-panelbeeldschermen te krijgen is. Deze beeldschermen kosten respectievelijk EUR 2.329,- inclusief BTW en EUR 1.499,- inclusief BTW. Alle Apple beeldschermen zijn voorzien van twee FireWire-poorten en twee USB 2.0-poorten, en maken gebruik van de standaard-DVI-interface voor een volledig digitale verbinding met de nieuwste Power Mac G5-desktops van Apple.

Prijzen en verkrijgbaarheid.
De nieuwe 1,8-GHz Power Mac G5 is vanaf heden verkrijgbaar via de Apple Store en bij erkende Apple resellers. Het model is verkrijgbaar in één standaardconfiguratie.

De nieuwe 1,8-GHz Power Mac G5, met een adviesprijs van EUR 1659 inclusief BTW, heeft de volgende specificaties:
* 64-bits PowerPC G5-processor van 1,8 GHz;
* "frontside"-bus van 600 MHz;

* 256 MB 400-MHz DDR SDRAM (maximaal 4 GB);
* seriële 7200-rpm ATA harde schijf van 80 GB;
* sleuf voor AGP 8x Pro-videokaart;

* NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra-videokaart met 64 MB DDR SDRAM;
* 3 PCI-sleuven (64-bits, 33 MHz);

* SuperDrive (gecombineerde dvd-r-/cd-rw-eenheid) met 8-voudige snelheid.

De verkrijgbare maatwerkopties zijn onder andere tot 4 GB RAM-geheugen, seriële ATA harde schijven van 160 en 250 GB, een gecombineerde dvd-rom-/cd-rw-eenheid, videokaarten (ATI Radeon 9600 XT, ATI Radeon 9800 XT en NVIDIA GeForce 6800 Ultra DDL), een AirPort Extreme-kaart, een Bluetooth-module, een Apple Fibre Channel PCI-X-kaart, een Apple PCI-X Gigabit Ethernet-kaart en Mac OS X Server versie 10.3 "Panther".


*De werkelijke snelheid kan variëren en is afhankelijk van de afstand tot het basisstation, de omgeving en andere factoren.

© 2004 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, Mac, Mac OS, FireWire, AirPort, Safari, Sherlock, QuickTime, iLife, iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iCal en Apple Store zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:

Voor Nederlandstalige informatie over Apple:http://www.apple.com/nl

Voor de wereldwijde website van Apple:http://www.apple.com

Voor wereldwijde persberichten van Apple en fotomateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.